Συνελήφθη ο Μιχαλολιάκος: Οδηγείται ξανά στη φυλακή - «Σας περιφρονώ»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνελήφθη ο Μιχαλολιάκος: Οδηγείται ξανά στη φυλακή - «Σας περιφρονώ»
Συνελήφθη στο σπίτι του στην Πεύκη και οδηγείται ξανά στη φυλακή ο Νίκος Μιχαλολιάκος, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας.

Τελευταία ενημέρωση 13:49

Συνελήφθη στο σπίτι του στην Πεύκη και οδηγείται ξανά στη φυλακή ο Νίκος Μιχαλολιάκος, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας. Νωρίτερα σήμερα (03/06) οι δικαστές ακύρωσαν προηγούμενο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο βούλευμα άνοιξε την πόρτα της φυλακής για τον Νίκο Μιχαλολιάκο, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός Αττικής, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και απαγόρευσης συνάντησης με συγκατηγορουμένους του.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Λαμίας. Κατά τη σύλληψή του και την αποχώρηση από το σπίτι του, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, φορούσε χειροπέδες και δεν έκανε δηλώσεις, ωστόσο γύρισε προς τους δημοσιογράφους είπε «σας περιφρονώ».

Μιχαλολιάκος: Το σκεπτικό της νέας απόφασης

Το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών, ακολούθησε σχετική εισαγγελική πρόταση και έκρινε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή και να εκτίσει την ποινή των 13 ετών που του έχει επιβληθεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου είχε αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση.

Το Συμβούλιο Εφετών υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και χαρακτήρισε τον Νίκο Μιχαλολιάκο αμετανόητο και ύποπτο τέλεσης νέων αδικημάτων, επικαλούμενο μεταξύ άλλων την αρθρογραφία του σε ηλεκτρονικά μέσα. Στα εν λόγω άρθρα όπου ο ίδιος συνέχιζε να υμνεί τις ναζιστικού τύπου πρακτικές της Χρυσής Αυγής, παρά την δίκη και την καταδίκη του.

Το δικαστικό συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας αποφυλάκισε τον άλλοτε ισχυρό αρχηγό της ΧΑ, επιβάλλοντάς του περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων:

  • την απαγόρευση του να κινείται εκτός Αττικής,
  • την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
  • καθώς και την απαγόρευση να έχει συναντήσεις με συγκατηγορουμένους του.

Η αποφυλάκιση του αποφασίστηκε με τις ποινικές διατάξεις που ίσχυαν το 2018, όταν δηλαδή συνελήφθη μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ με τις μετέπειτα τροποποιήσεις του ποινικού νόμου, που έγιναν το 2021 κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να συμβεί. Και ενώ το δικαστικό συμβούλιο αποφυλάκισε τον Νίκο Μιχαλολιάκο χωρίς να αξιολογήσει ποινικά τις αρθρογραφίες του υπέρ των ναζιστικών πρακτικών, ο εισαγγελέας που είχε προτείνει στο συμβούλιο ήταν αντίθετος με την απόλυση Μιχαλολιάκου από την φυλακή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έφεση κατά της αποφυλάκισης του Ν. Μιχαλολιάκου άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος - Αρνητικός ο εισαγγελέας

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος - Αρνητικός ο εισαγγελέας

gazzetta
gazzetta reader insider insider