Νέος ΓΓ του ΝΑΤΟ και επίσημα ο Ρούτε

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέος ΓΓ του ΝΑΤΟ και επίσημα ο Ρούτε
Ο Γενς Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε τον Ρούτε ένθερμο υποστηρικτή της ατλαντικής συνεργασίας, ισχυρό ηγέτη και άνθρωπο που οικοδομεί συναινέσεις.

Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ επέλεξαν τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε νέο γενικό γραμματέα της Συμμαχίας. Ο διορισμός του Ρούτε θεωρούνταν κάτι τυπικό αφού ο μοναδικός αντίπαλός του, ο Ρουμάνος πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι αποσύρεται από την κούρσα, αφού δεν είχε καταφέρει να συγκεντρώσει επαρκή στήριξη.

Ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε τον Ρούτε ένθερμο υποστηρικτή της ατλαντικής συνεργασίας, ισχυρό ηγέτη και άνθρωπο που οικοδομεί συναινέσεις. «Ο Μαρκ είναι ένας αληθινός υπερατλαντιστής και δημιουργός συναίνεσης. Του εύχομαι κάθε επιτυχία καθώς συνεχίζουμε να ενισχύουμε το ΝΑΤΟ. Ξέρω ότι αφήνω το ΝΑΤΟ σε καλά χέρια» ανέφερε.

Ο Μαρκ Ρούτε, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Συμμαχίας, θα αναλάβει τα καθήκοντά του ως Γενικού Γραμματέα την 1η Οκτωβρίου 2024, όταν λήξει η θητεία του Γενς Στόλτενμπεργκ έπειτα από δέκα χρόνια στο τιμόνι της Συμμαχίας. Τα συγχαρητήριά της στον Μαρκ Ρούτε, εξέφρασε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Η ηγεσία και η εμπειρία σου θα είναι ζωτικής σημασίας για τη Συμμαχία σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Αναμένω να συνεργαστώ μαζί σου για την περαιτέρω ενίσχυση της σύμπραξης ΕΕ - ΝΑΤΟ», επεσήμανε χαρακτηριστικά στο συγχαρητήριο μήνυμά της προς τον Ολλανδό η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Λιγότερα λάθη και περισσότερη προσπάθεια - Η ακρίβεια έκανε ζημιά

Σκυλακάκης: Οι τιμές ρεύματος του Ιουλίου θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με τον Ιανουάριο

Παπαστεργίου για MyCoast: Σήμερα έγιναν 8.911 καταγγελίες για παρανομίες στις παραλίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider