Επίσκεψη Καραγκούνη στην Κέρκυρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίσκεψη Καραγκούνη στην Κέρκυρα
Την Κέρκυρα επισκέφτηκε το Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Ιουλίου ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης, στο πλαίσιο προγραμματισμένων επιτόπιων επισκέψεων που διοργανώνει η ηγεσία του Υπουργείου σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Την Κέρκυρα επισκέφτηκε το Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Ιουλίου ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στο πλαίσιο προγραμματισμένων επιτόπιων επισκέψεων που διοργανώνει η ηγεσία του Υπουργείου σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να συζητήσει από κοντά με τους επικεφαλής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους εκπροσώπους των εργαζομένων, καθώς και εργοδοτικών και άλλων τοπικών φορέων, για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου αλλά και γενικότερα ζητήματα της τοπικής αγοράς εργασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, ο Υφυπουργός συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ΓιάννηΤρεπεκλή, με τον Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Στέφανο Πουλημένο, τον δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γιώργο Μαχειμάρη τον Βασίλη Καλούδη εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Κέρκυρας, τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Στ. Πελάη, καθώς και με πολλούς εκπροσώπους τοπικών φορέων όπως τον πρόεδρο των Ξενοδόχων, τον πρόεδρο των ενοικιαζόμενων καταλυμάτων, τον πρόεδρο των τουριστικών πρακτόρων, τον πρόεδρο της Ιονίου Ομοσπονδίας εμπορίου, καθώς και τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο της εστίασης. Επίσης ο Υφυπουργός επισκέφθηκε και αρκετά καταστήματα της αγοράς της Κέρκυρας.

Όπως δήλωσε ο Κώστας Καραγκούνης:

«Τίποτε δεν μπορεί να υποκαταστήσει την απευθείας επαφή με τους ανθρώπους της αγοράς εργασίας, εργαζόμενους και εργοδότες και τους αιρετούς εκπροσώπους και τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτοί γνωρίζουν καλύτερα τα προβλήματα και τις προκλήσεις κάθε περιοχής. Στην Κέρκυρα είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ για κάποια ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου μας που απαιτούν την ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους μας καθώς και για τις τεράστιες ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης του νησιού. Είμαστε εδώ, όλοι μαζί, ώστε με συστηματική και συνεπή δουλειά, και με κοινωνική συνεννόηση να δώσουμε λύσεις.

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι συνθήκες και το περιβάλλον εργασίας. Η βούληση της κυβέρνησης είναι να τονωθεί το εισόδημα των εργαζομένων, με την αύξηση του κατώτατου και μέσου μισθού, το κάναμε πράξη τα τελευταία χρόνια με την αύξηση μισθών και συντάξεων όταν για πολλά χρόνια ήταν παγωμένοι, μας ενδιαφέρει η τήρηση της Εργατικής Νομοθεσίας, πιστεύουμε πολύ στην χρήση ηλεκτρονικών εργαλείων όπως η ψηφιακή κάρτα και βέβαια η περεταίρω αποκλιμάκωση της ανεργίας. Θα έχουμε πολύ στενή συνεργασία με τακτικές συναντήσεις και επικοινωνία για την επίτευξη των κοινών στόχων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στροφή στις υψηλότερες ταχύτητες Internet - Πότε έρχεται το κουπόνι επιδότησης

Φορολογικές δηλώσεις: Στο «παρά ένα» θα κριθεί η απόφαση για μικρή παράταση – 700.000 δεν έχουν υποβληθεί

BoE: Οι αυξήσεις των επιτοκίων ώθησαν επιπλέον 320.000 ανθρώπους στη φτώχεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider