«Καλή χρονιά, γεμάτη χαμόγελα και αγάπη για τη γνώση», ευχήθηκε ο πρωθυπουργός από το 2ο Δημοτικό σχολείο Γλυφάδας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καλή χρονιά, γεμάτη χαμόγελα και αγάπη για τη γνώση», ευχήθηκε ο πρωθυπουργός από το 2ο Δημοτικό σχολείο Γλυφάδας
«Καλή χρονιά, γεμάτη χαμόγελα και αγάπη για τη γνώση», χρονιά που θα επιτρέψει στους μαθητές και τις μαθήτριες «να προοδεύσουν και πάνω από όλα να χαρούν το σχολείο και τη διαδικασία της γνώσης», ευχήθηκε ο πρωθυπουργός.

«Καλή χρονιά, γεμάτη χαμόγελα και αγάπη για τη γνώση», χρονιά που θα επιτρέψει στους μαθητές και τις μαθήτριες «να προοδεύσουν και πάνω από όλα να χαρούν το σχολείο και τη διαδικασία της γνώσης», ευχήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τον αγιασμό για την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας, όπου παρευρέθηκε συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκο Πιερρακάκη, παρουσία και του δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου.

«Κύριε Δήμαρχε, θέλω να σας συγχαρώ από καρδιάς για την πολύ σημαντική δουλειά την οποία έχετε κάνει, όχι μόνο εδώ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, αλλά σε όλα τα σχολεία της Γλυφάδας. Είστε ένας Δήμαρχος ο οποίος έχει αποδείξει έμπρακτα ότι θέλετε να επενδύσετε στις υποδομές της εκπαίδευσης, αναβαθμίζοντας τα σχολεία, προσθέτοντας κλιματιστικά -άκουσα πολλά χειροκροτήματα από τα παιδιά για τα κλιματιστικά-, βάζοντας ασανσέρ, φτιάχνοντας ωραία γηπεδάκια, τα οποία έμαθα ότι είναι ανοιχτά για το Σαββατοκύριακο για τα παιδιά της γειτονιάς» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του.

Μέχρι το τέλος του έτους θα μπουν ακόμα 6.000 διαδραστικοί πίνακες

«Ξέρω πολύ καλά ότι δεν είναι όλα τα σχολεία της χώρας, όπως είναι το 2ο δημοτικό, θέλουμε όμως, όλα τα σχολεία της χώρας να γίνουν σαν το 2ο δημοτικό, από πλευράς υποδομών», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, δεσμευόμενος για τη βελτίωση των υποδομών όλων των σχολείων της χώρας. «Και ειδικά για τα παιδιά της Ε’ και της ΣΤ’ Δημοτικού, γνωρίζω ότι έχουμε ακόμα κάποιες εκκρεμότητες σχετικά με τους διαδραστικούς πίνακες. Οι διαδραστικοί πίνακες, θα το δείτε και εσείς στην πράξη, είναι μία μεγάλη καινοτομία. Θα δείτε ένα τελείως διαφορετικό μάθημα. Έχετε ήδη κάποιους, θα έρθουν και οι υπόλοιποι. Έχουμε τοποθετήσει 30.000 τέτοιους πίνακες σε όλα τα σχολεία της χώρας και απομένουν 6.000 ακόμα. Θα μπουν μέχρι το τέλος του έτους» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Θέλω και πάλι, γιατί δεν θέλω να μακρηγορήσω, να σας ευχηθώ να έχουμε και να έχετε μια καλή χρονιά, να συγχαρώ τις δασκάλες και τους δασκάλους σας και όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης, τους γονείς σας και τον Σύλλογο Γονέων, ο οποίος παίζει πάντα έναν ενεργό ρόλο, μαζί με το διδακτικό προσωπικό και μαζί με τον Δήμαρχο, έτσι ώστε το σχολείο αυτό να γίνεται ακόμα καλύτερο».

Να συμφωνήσουμε να μένουν τα κινητά στην τσάντα όταν είμαστε στο σχολείο

Ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην χρήση κινητών κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όταν απευθυνόμενος προς τα παιδιά είπε: «Και τελειώνοντας, να σας ζητήσω μια μεγάλη χάρη: θέλω να κάνουμε μία συμφωνία, και αναφέρομαι ειδικά στα μεγαλύτερα παιδιά, αυτά τα οποία μπορεί να έχετε ήδη κινητό τηλέφωνο, να συμφωνήσουμε ότι την ώρα που είμαστε στο σχολείο το κινητό είναι στην τσάντα. Να το συμφωνήσουμε αυτό; Θα το συμφωνήσουμε και να μας βοηθήσουν και οι γονείς και οι δάσκαλοι σε αυτή την κατεύθυνση. Να είστε καλά, ευχαριστώ πάρα πολύ, να έχετε μια καλή χρονιά», ανέφερε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους δασκάλους, τα παιδιά και τους μαθητές.

Κυρ. Πιερρακάκης: Είστε η μεγαλύτερη επένδυσή μας για το μέλλον

«Είστε η μεγαλύτερη επένδυσή μας για το μέλλον», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Πιερρακάκης, απευθυνόμενος στους μαθητές και τις μαθήτριες. Ο υπουργός χαρακτήρισε τα μαθητικά χρόνια «τα πιο όμορφα» και κάλεσε τα παιδιά να χαμογελούν, να χτίσουν σχέσεις και ρίζες και να είναι χαρούμενα.

Όσον αφορά στις σχολικές υποδομές, τόνισε: «Είμαστε εδώ στη Γλυφάδα, γιατί η δουλειά που έχει κάνει ο δήμος στις σχολικές υποδομές είναι αυτή που θέλουμε να δούμε να γίνεται σε όλη τη χώρα με το πρόγραμμα "Μαριέτα Γιαννάκου". Κάθε χρόνο θα προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι», σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης.

Τα παιδιά καλωσόρισε από την πλευρά του και ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό για την παρουσία τους και εξέφρασε την ελπίδα πολύ σύντομα να τους φιλοξενήσουν στο πρότυπο ειδικό νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείου του δήμου.

«Είναι μεγάλη τιμή να σας φιλοξενούμε σήμερα εδώ, στον αγιασμό των σχολείων μας. Την ψυχή μας καταθέτουμε, την καρδιά μας για τα παιδιά μας, καθημερινά στην πόλη μας. Πρώτα απ’ όλα για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς αλλά και για τους χώρους που παίζουν τα παιδιά, για τους χώρους που αθλούνται τα παιδιά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές, δασκάλους και γονείς καθώς και να ενημερωθεί από τη Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας Μαρουσώ Χανιώτη για τα προγράμματα που υλοποιεί το σχολείο, το οποίο εφαρμόζει την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου από την περίοδο 2021-22.

Νωρίτερα, πριν από τον αγιασμό, ο κ. Πιερρακάκης και ο κ. Παπανικολάου επισκέφθηκαν το εργοτάξιο στον χώρο που θα εγκατασταθεί το πρότυπο ειδικό νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείου του δήμου, το οποίο υπολογίζεται να λειτουργήσει κατά τη σχολική χρονιά 2026-27.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider