Ζελένσκι: «Ο Πούτιν θα πεθάνει σύντομα και όλα θα τελειώσουν»

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ζελένσκι: «Ο Πούτιν θα πεθάνει σύντομα και όλα θα τελειώσουν»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ισχυρίστηκε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «θα πεθάνει σύντομα» εν μέσω φημών ότι ο Ρώσος ηγέτης αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ισχυρίστηκε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «θα πεθάνει σύντομα» εν μέσω φημών ότι ο Ρώσος ηγέτης αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Η εκτίμηση του Ζελένσκι έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με δημοσιογράφους στο Παρίσι μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, όπου ανέφερε: «Αυτός (ο Πούτιν) θα πεθάνει σύντομα, και αυτό είναι γεγονός, και όλα θα τελειώσουν».

Παρά τις προσπάθειές του να προβάλει μια εικόνα εντυπωσιακής αρρενωπότητας, ο Πούτιν αντιμετωπίζει εδώ και καιρό φήμες ότι πάσχει από προβλήματα υγείας, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Τα τελευταία χρόνια ο 72χρονος εμφανίστηκε με πρησμένο πρόσωπο, τρέμουλο στο πόδι και κόκκινα μάτια, δίνοντας περαιτέρω τροφή στις εικασίες για την κατάσταση της υγείας του.

Ένα ιδιαίτερα διάσημο περιστατικό το 2022 είδε τον πρόεδρο να λυγίζει στην καρέκλα του και να χάνει τα λόγια του κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον τότε υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου. Υπήρξαν επίσης αναφορές ότι είχε επίμονο βήχα, ενώ τα χέρια και τα πόδια του έκαναν ακούσιες σπασμωδικές κινήσεις.

Κατά καιρούς έχουν υπάρξει επίσης ισχυρισμοί ότι μπορεί να πάσχει από καρκίνο ή Πάρκινσον.

Κατά τη χθεσινοβραδινή συνέντευξη, ο Ζελένσκι υποστήριξε επίσης ότι ο Πούτιν προσπαθεί «να χτυπήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση εκ των έσω» αναφερόμενος στα φιλικά προς τη Ρωσία μέλη του μπλοκ όπως την Ουγγαρία.

Η ΕΕ χθες προέτρεψε όλους τους πολίτες να προετοιμαστούν για πόλεμο με «κιτ επιβίωσης για να επιβιώσουν 72 ώρες», στο πλαίσιο του νέου σχεδίου στρατηγικής ετοιμότητας της EE (EU Preparedness Union Strategy) προκειμένου να υποστηριχθούν τα κράτη - μέλη και να ενισχυθεί η ικανότητα της Γηραιάς Ηπείρου στην αποτροπή και καταπολέμηση αναδυόμενων απειλών.

Ο Μακρόν, μαζί με τον Ζελένσκι, θα καλωσορίσει τους Ευρωπαίους ηγέτες σήμερα για να συμφωνήσουν επάνω σε ποιες εγγυήσεις ασφαλείας μπορεί να προσφέρει η Ευρώπη στην Ουκρανία μόλις επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στον πόλεμο που διαρκεί περισσότερο από τρία χρόνια.

Χθες, ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα προσφέρει στο Κίεβο επιπλέον στρατιωτική βοήθεια, εκτιμώμενης αξίας περίπου 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ δήλωσε ότι μετά την Ουκρανία θα πρέπει και η Ρωσία να συμφωνήσει, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σε κατάπαυση πυρός 30 ημερών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ελπίζει ότι οι ΗΠΑ «θα σταθούν δυνατές» μπροστά στη Ρωσία

Ρούμπιο: «Θα χρειαστεί χρόνος» για μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Γερμανία: Η υπ. Εσωτερικών ακύρωσε επίσκεψη στην Συρία εξαιτίας «συγκεκριμένης τρομοκρατικής απειλής»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider