Δεν βρίσκει συναίνεση ο Γιώργος Κατρούγκαλος

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν βρίσκει συναίνεση ο Γιώργος Κατρούγκαλος

Την πλήρη διαφωνία του στο κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό εξέφρασε το σύνολο των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, τη Δευτέρα, μετά το μπαράζ συναντήσεων που είχε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο υπουργός Εργασίας συνάντησε τον προσωρινό πρόεδρο της ΝΔ, Γιάννη Πλακιωτάκη, τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Πλακιωτάκης μετά τη συνάντηση του με τον υπουργό Εργασίας δήλωσε πως το κυβερνητικό σχέδιο κρύβει μειώσεις για τους μελλοντικούς συνταξιούχους και ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη σε μειώσεις συντάξεων και αύξηση εισφορών. Ο κ. Τσίπρας το μόνο που ψάχνει συνεχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι μία συναίνεση στο λάθος. Η ΝΔ διαχρονικά ήταν και είναι υπέρ της εθνικής συνεννόησης. Συνεννόηση, όμως, γίνεται στη βάση ενός συγκεκριμένου διαλόγου» πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης δεν συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας, εκτιμώντας ότι «οι συναντήσεις του κυρίου Κατρούγκαλου είναι για τους φωτογράφους». Ο κ. Θεοδωράκης βρίσκεται στα Ιωάννινα για εσωκομματικές διαδικασίες ενόψει του συνεδρίου και με τον κ.Κατρούγκαλο συναντήθηκε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς.

Τη διαφωνία του στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό εξέφρασε και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. «Διαφωνώ αλλά επιφυλάσσομαι να το μελετήσω πριν απαντήσω» είπε.

Ως βασική διαφωνία, ο κ. Λεβέντης ανέφερε την προτεινόμενη στο νομοσχέδιο οροφή συντάξεων, η οποία θα είναι 3.000 για τις πολλαπλές συντάξεις και 2.200 για τη μοναδική. «Όταν υπάρχουν δύο εκατομμύρια άνεργοι, όταν υπάρχουν αγρότες με 300 ευρώ, όταν κόβουμε το ΕΚΑΣ θα υπάρχουν συνταξιούχοι με 3.000 το μήνα; Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Την πλήρη διαφωνία του με τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό σύστημα εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι το κόμμα του θα τις αντιπαλέψει και θα προσπαθήσει ώστε το σχέδιο νόμου να καταψηφιστεί από τη Βουλή.

«Οι ανησυχίες μας για την πορεία του ασφαλιστικού είναι μεγαλύτερες μετά και τις προτάσεις της κυβέρνησης. Καμία επανάπαυση από το συνδικαλιστικό κίνημα και από όλο τον ελληνικό λαό δεν πρέπει να υπάρχει για την διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να συγκατανεύσει στην μείωση των συντάξεων και στην αύξηση των εισφορών, εξέφρασε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά. Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί σοβαρά και υπεύθυνα, δήλωσε ότι το κόμμα της λέει ναι στην αύξηση των πόρων του ασφαλιστικού με μέρος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί αναλυτικά, μετά την κατάθεση του τελικού σχεδίου νόμου.

«Στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρωθυπουργός μας ζήτησε να κάνουμε απλά μια ευχή για το ασφαλιστικό», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider