Με ενεργειακές εκκρεμότητες θα ασχοληθούν οι Θεσμοί

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με ενεργειακές εκκρεμότητες θα ασχοληθούν οι Θεσμοί

Με ενεργειακές εκκρεμότητες θα ασχοληθούν μεταξύ άλλων οι Θεσμοί οι οποίοι επιστρέφουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας στην Ελλάδα. Σαφώς αυτή τη φορά τα ενεργειακά έχουν μικρότερη βαρύτητα και δεν είναι αυτά που θα κρίνουν την πορεία της τέταρτης αξιολόγησης ούτε αναμένεται να αποτελέσουν «βαρίδιο» για την τεχνική συμφωνία που επιδιώκεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από το Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του συνεδρίου Mediterranean Upstream & Midstream Summit, το οποίο ολοκληρώνεται την Τρίτη στην Αθήνα, τα περισσότερα θέματα έχουν κλείσει και αυτή τη φορά οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν σε δευτερεύοντα θέματα καθώς και στο τέλος προμηθευτή.

Ο κ. Σταθάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το τίμημα που επετεύχθη πρόσφατα για τον ΔΕΣΦΑ ενώ κληθείς να σχολιάσει το θέμα των δημοπρασιών ΝΟΜΕ και της ενδεχόμενης συμμετοχής σε αυτές της υδροηλεκτρικής παραγωγής,απέφυγε να δώσει κάποια απάντηση.

«Τα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων (ΕΛΠΕ, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΗ κλπ) προχωρούν κανονικά, το σχέδιο για τη ΔΕΠΑ έχει ολοκληρωθεί», σημείωσε ο υπουργός. Για τη ΔΕΠΑ αναμένεται να υποβληθεί η πρόταση της ελληνικής πλευράς, η οποία προβλέπει ότι η εταιρεία θα αποκτήσει δομή holding.

Στην ατζέντα των συζητήσεων την ερχόμενη εβδομάδα συμπεριλαμβάνεται και η χρέωση προμηθευτή για τον οποία το υπουργείο προσανατολίζεται προς τη διατήρηση του ίδιου πλαισίου αλλά με αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider