Χατζηδάκης: Η χώρα υπονομεύει τον εαυτό της

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηδάκης: Η χώρα υπονομεύει τον εαυτό της

Την ανάγκη για μια ενιαία διαχειριστική αρχή και προσέγγιση στην ανάπτυξη του τεχνολογικού κλάδου υπογράμμισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την ομιλία του στο συνέδριο «Digital economy forum» που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Πληροφορικής και Διαδικτύου.

Στον κλάδο της τεχνολογίας, τόνισε, η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες. «Αρκεί να αναλογιστούμε πως με βάση το ranking του ΟΟΣΑ είμαστε έκτοι παγκοσμίως σε ανθρώπινο δυναμικό εξειδικευμένο στην πληροφορική δηλαδή σε τεχνικούς υπολογιστών κλπ. Αυτό θα έπρεπε να είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα, αν η ίδια δεν υπονόμευε τον εαυτό της», σημείωσε.

Η αλήθεια είναι πως Κράτος και πολίτες δεν έχουν κάνει αυτά που πρέπει ώστε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο αυτή τη δυνατότητα, εξήγησε, για να προσθέσει πως «Είμαστε αδικαιολόγητα πίσω κι όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό του δημοσίου».

Τον τελευταίο χρόνο, συνέχισε ο κ. Χατζηδάκης, από άποψη επιχειρηματικότητας, δηλαδή starting a business, η χώρα ανέβηκε μερικές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη αλλά τα αποτελέσματα δεν βελτιώθηκαν λόγω κρίσης, έλλειψης ρευστότητας και φυσικά λόγω της επιβολής των capital controls που επιδείνωσαν την κατάσταση.

Για το λόγο αυτό πρέπει να εκμεταλλευτούμε το νέο ΕΣΠΑ, παρόλο που δεν το θεωρώ πανάκεια, τόνισε. Αυτό που χρειάζεται είναι σίγουρα μια ενιαία προσέγγιση και μια ενιαία διαχειριστική αρχή και προσπάθεια από όλους μας, κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider