Θεοδωρικάκος: Φοβάται τις εκλογές ο Τσίπρας

Γιώργος Ευγενίδης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεοδωρικάκος: Φοβάται τις εκλογές ο Τσίπρας
Την επιμονή της ΝΔ να μην ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή υπογράμμισε σε σημερινή του συνέντευξη (Alpha 9,89) ο συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος, λίγες ώρες μετά την ψηφοφορία στη Βουλή της πΓΔΜ που άνοιξε τον δρόμο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στη γείτονα. 

«Για τη Ν.Δ. και τη στάση της δεν αλλάζει τίποτα η χθεσινή απόφαση της Βουλής των Σκοπίων. Οι 80 ψήφοι που βρήκε ο Ζ. Ζάεφ για τη συνταγματική αναθεώρηση σημαίνει ότι συνεχίζεται η διαδικασία με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών, μια Συμφωνία που από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι είναι εξαιρετικά επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα και γι’ αυτό ο Κ. Μητσοτάκης τάχθηκε με κατηγορηματικό τρόπο απέναντι στη συμφωνία με την οποία ο κ. Τσίπρας, ο κ. Κοτζιάς και ο κ. Καμμένος έδωσαν τη μακεδονική γλώσσα και τη μακεδονική εθνότητα στους βόρειους γείτονές μας», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Επεσήμανε, δε, ότι, όσο περνάει ο χρόνος, τόσο τα περιθώρια ελιγμών στενεύουν όλο και περισσότερο, καθώς δημιουργούνται αρνητικά τετελεσμένα. Σχολιάζοντας, δε, τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης για το Σκοπιανό, σημείωσε ότι από χθες υπάρχει ένα νέο τετελεσμένο, «ότι η άλλη πλευρά προχωρά στις πράξεις που έχει αναλάβει δέσμευση ότι θα υλοποιήσει προκειμένου να υπάρξει συμφωνία». «Εμείς αυτό που εγγυόμαστε στον ελληνικό λαό είναι ότι, όταν έρθει αυτή η συμφωνία στην ελληνική βουλή, η Ν.Δ. δεν πρόκειται να την ψηφίσει. Είμαστε υπεύθυνοι μόνο για τις δικές μας πράξεις. Δεν μπορούμε να είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις και τις συνέπειες των πράξεων άλλων», προσέθεσε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε τέλος ότι το μείζον θέμα είναι ποιος διαχειρίζεται τις τύχες του τόπου, λέγοντας ότι «η Ελλάδα έχει απόλυτη ανάγκη πολιτικής αλλαγής, προκειμένου να υπάρξει μια επανεκκίνηση της οικονομίας, να υπάρξει κανονικότητα στη χώρα και να απαντήσει ο ελληνικός λαός στα βασικά διλήμματα που έχει μπροστά του». «Αυτό λύνεται μόνο με εκλογές τις οποίες επαναλαμβάνω ο κ. Τσίπρας τις φοβάται και επιχειρεί με κάθε τρόπο να τις απωθήσει για το τέλος της τετραετίας, ελπίζοντας ότι μέχρι τότε θα μειώσει το μέγεθος της εκλογικής του συντριβής», προσέθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider