Μάχη Κοτζιά-Καμμένου σε συνέχειες, με το Μαξίμου σε ρόλο πυροσβέστη

Γιώργος Ευγενίδης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μάχη Κοτζιά-Καμμένου σε συνέχειες, με το Μαξίμου σε ρόλο πυροσβέστη
Το Μαξίμου προσπαθεί να κηρύξει λήξαν το θέμα Κοτζιά-Καμμένου, εν μέσω νέου γύρου αντιπαράθεσης.

Μπορεί η κυβέρνηση να θέλει να στρέψει την ατζέντα στη συζήτηση περί των ενεργειών του άρτι προφυλακισθέντος πρώην υπουργού Γιαννου Παπαντωνίου και να τον παρουσιάσει ως εκπρόσωπο του παλιού πολιτικού συστήματος, φαίνεται, όμως, ότι η κυβερνητική διγλωσσία και η αντιπαράθεση Κοτζιά-Καμμένου καλά κρατούν.

Και αν το Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστούσε ότι το εν λόγω επεισόδιο θα λήξει σύντομα, φαίνεται πως αυτό δεν ευοδώθηκε, μιας και ο Πάνος Καμμένος δεν θέλησε να αφήσει να πέσουν κάτω οι καταγγελίες που έκανε δημοσίως ο Νίκος Κοτζιάς για τον υπουργό Άμυνας, λέγοντας ότι στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο που αποτέλεσε και τη θρυαλλίδα της παραίτησής του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρηματίζεται από τον…Τζωρτζ Σόρος. Μάλιστα, εμφατικά ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε ότι ήταν ο μόνος που αντιμίλησε στον κ. Καμμένο, τονίζοντας ότι δεν απάντησε ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Καμμένος, λοιπόν, με καθυστέρηση δύο περίπου ημερών απάντησε δια του twitter, κάνοντας λόγο για «ορφανά του Σημίτη» που στην «παραζάλη» τους από την αποφυλάκιση Παπαντωνίου, «εδώ και 48 ώρες αναπαράγουν δήθεν αναφορά μου στο υπουργικό για 50 εκ. ευρώ του Σόρος στην κυβέρνηση» «Είναι ψευδές, απόδειξη τα πρακτικά και οι παρόντες» έγραψε ο κ. Καμμένος, πετώντας το μπαλάκι σε άλλους υπουργούς που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση. Μάλιστα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τουAlphaκαι του Star, ο κ. Καμμένος επέμεινε ότι δεν θα ασχοληθεί άλλο με τον κ. Κοτζιά, προσθέτοντας «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» και ανέφερε ότι δεν έκανε λόγο για χρηματισμό μελών της κυβέρνησης εν γένει.

Τούτων δοθέντων παρατηρείται μια παραδοξότητα: από τη μία, ο Νίκος Κοτζιάς επιμένει ότι ο κ. Καμμένος εκτόξευσε αυτές τις κατηγορίες, όχι απλά εναντίον του ίδιου, αλλά εναντίον όλης της κυβέρνησης. Από την άλλη, ο κ. Καμμένος διαψεύδει διαρρήδην ότι κατήγγειλε αυτά που λέει ο κ. Κοτζιάς, καλώντας, εμμέσως πλην σαφώς, και λοιπά μέλη του υπουργικού συμβουλίου να λάβουν θέση. Κάτι τέτοιο προσπάθησε να κάνει κάπως άτεχνας και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, λέγοντας ότι δεν άκουσε τίποτε σχετικό στο υπουργικό. Ενώ, δε, αυτά συμβαίνουν, το Μαξίμου προσπαθούσε όλο αυτό το διάστημα να μένει εκτός αυτής της κόντρας, αλλά η απάντηση του κ. Καμμένου και η περαιτέρω σύγχυση που προκάλεσε, επανέφεραν με ένταση το ζήτημα στην επικαιρότητα. Κάπως έτσι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι για την κυβέρνηση το θέμα θεωρείται λήξαν και ότι «ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε καμία αναφορά ότι κάποιος υπουργός ή υφυπουργός χρηματοδοτείται από τον Σόρος».

Κάπως έτσι, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να υποβαθμίσει την αντιπαράθεση ως άνευ περιεχομένου, άπαξ και, κατά τον κ. Τζανακόπουλο, ο κ. Καμμένος ουδέποτε εκτόξευσε τέτοις κατηγορίες. Και, με αυτό το δεδομένο, το Μαξίμου επιχειρεί να γυρίσει τη συζήτηση στην υπόθεση Παπαντωνίου. Έτσι, η κυβέρνησηέσπευσε, με τη σειρά του, να κατηγορήσει ΝΔ και ΚΙΝ.ΑΛ. ότι προσπαθούν να εκτρέψουν τη συζήτηση από «την πραγματικότητα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που οικοδόμησαν», κάνοντας λόγο για «λάσπη στον ανεμιστήρα» που έχει ως απώτερο στόχο να «πείσουν ότι όλοι είμαστε ίδιοι».«Η μόνη ομερτά που υπήρχε αλλά σπάει μέρα με τη μέρα είναι αυτή του κου Μητσοτάκη και των εκσυγχρονιστών συνοδοιπόρων του.Πιθανόν περιμένουν κάτι και φοβούνται. Εξ ου και ο πανικός», κατέληγε στο σχόλιό του το Μέγαρο Μαξίμου, φωτογραφίζοντας εξελίξεις και σε άλλες σημαντικές ποινικές υποθέσεις με πολιτικές προεκτάσεις, όπως η Novartis.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider