Ποια είναι η μεγάλη σύνθετη τουριστική/real estate επένδυση 475 εκατ. ευρώ από τον Ι. Βαρδινογιάννη στην Ερμιονίδα

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποια είναι η μεγάλη σύνθετη τουριστική/real estate επένδυση 475 εκατ. ευρώ από τον Ι. Βαρδινογιάννη στην Ερμιονίδα
Αφορά στην υλοποίηση ενός σύγχρονου και αειφορικού θέρετρου, αποτελούμενο από ένα Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα και ένα συγκρότημα κατοικιών σε έκταση άνω των 1.750 στρεμμάτων, στην Ερμιονίδα, απέναντι από την Ύδρα. Αίτημα για fast track και ΕΣΧΑΣΕ.

Σε διαβούλευση έως τις 27 Οκτωβρίου τέθηκε η ένταξη στις εμβληματικές επενδύσεις, για τη λήψη του κινήτρου χωροθέτησης αλλά και ταχείας αδειοδότησης, της μεγάλης τουριστικής επένδυσης της εταιρείας «Hydra Rock Ακίνητα Μονοπρόσωπη A.E.» για την «Ίδρυση Υπερπολυτελούς Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος και Τουριστικού Χωριού στην περιοχή Βλαχαίικα» στον Δήμο Πόρου - Ερμιονίδας, με προϋπολογισμό 475 εκατ. ευρώ.

Η σύσταση του φορέα «Hydra Rock Ακίνητα Μονοπρόσωπη A.E.» έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο (με αρχικό κεφάλαιο 1 εκατ. ευρώ) και σκοπό την ενασχόληση στους τομείς ακινήτων και τουρισμού, όπως προκύπτει από στοιχεία του ΓΕ.ΜΗ.. Σε αυτήν συμμετέχει, ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ο γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας κ. Ιωάννης Βαρδινογιάννης (του Βαρδή Βαρδινογιάννη) του ομίλου Motor Oil, ενώ στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου είναι ο κ. Ευάγγελος Σαμαράς.

Το project αφορά στην υλοποίηση ενός σύγχρονου και αειφορικού θέρετρου, αποτελούμενο από ένα Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα και ένα συγκρότημα κατοικιών (τουριστικό χωριό) σε έκταση άνω των 1.750 στρεμμάτων, εκ της οποίας, τα 1.714,17 στρέμματα υπάγονται στον Δήμο Πόρου, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, ενώ τα υπόλοιπα 40 στρέμματα βρίσκονται, σε απόσταση 700 μέτρων, στην περιοχή Μετόχι του Δήμου Ερμιονίδας στην Περιφερειακή Ενότητα Πελοποννήσου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή είναι απέναντι από το νησί της Ύδρας.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό έγγραφο (σύνοψη σχεδίου), με βασικές αρχές σχεδιασμού και υλοποίησης την αειφόρο ανάπτυξη, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική και την κυκλική οικονομία, η πρόταση επένδυσης αφορά στη δημιουργία ενός θερέτρου το οποίο θα προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες τουρισμού υψηλής προστιθέμενης αξίας, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, τονώνοντας παράλληλα την απασχόληση και την οικονομία της ευρύτερης περιοχής.

Ο φορέας υλοποίησης έχει καταθέσει σχετικό επενδυτικό φάκελο στην Enterprise Greece, ζητώντας, με την υπ’ αριθ. 14300/29-07-2024 αίτηση, την ένταξη του έργου στις διατάξεις του Ν.4864/2021 ως Στρατηγική Επένδυση στην κατηγορία «Στρατηγικές Επενδύσεις 1», (σύμφωνα με το άρθρο 2, παρ.1 περίπτωση αα), τη λήψη του κινήτρου χωροθέτησης του άρθρου 7 του Ν.4864/2021 αναφορικά με την κατάρτιση Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (Ε.Σ.Χ.Α.Σ.Ε.), καθώς και τη λήψη του κινήτρου ταχείας αδειοδότησης του άρθρου 9 του Ν.4864/2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πώς ωριμάζουν διαγωνισμοί 2 δισ. για Φυλή, Γκόνο, ΠΥΡΚΑΛ, Φυλακές - Ερωτηματικά για το «Δικαστικό» ΣΔΙΤ

Intrakat: Νέα επένδυση με το «βλέμμα» σε μεταλλικές κατασκευές και οδική ασφάλεια

Ακίνητα: Στα 5,5 δισ. ευρώ το επενδυτικό portfolio των ΑΕΕΑΠ – «Έτρεξε» με +14,7%

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider