INSIDE OUT

Σταύρο μου και Σταύρο με Θεοδωράκη ο Τσίπρας - Δένδιας: Δυτικές ευχές η πρωτιά Κιλιτσντάρογλου - «Θα τσιγκλάμε όποιον θέλουμε»

16-05-2023 | 07:53
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σταύρο μου και Σταύρο με Θεοδωράκη ο Τσίπρας - Δένδιας: Δυτικές ευχές η πρωτιά Κιλιτσντάρογλου - «Θα τσιγκλάμε όποιον θέλουμε»

Κατόπιν εορτής Αλέξη μου, τα «Σταύρο μου» και «Σταύρο μου». Το πρώτο ενικό λίγη σημασία έχει τώρα. Τον Γενάρη του ’15, προτίμησες τον Πάνο Καμμένο. Σήμερα το μετάνιωσε. Αλλά τί σημασία έχει; Γι’ αυτό κι ο Σταύρος απάντησε με τον πληθυντικό της απόστασης.

Σκέψη που πέρασε ταχύτητα απ’ το μυαλό μου καθώς αφήνω τον Αλέξη Τσίπρα να εξομολογείται τα βάσανά του στον Σταύρο Θεοδωράκη καθισμένοι σ' ένα παγκάκι, σαν δύο κοινοί θνητοί, και στρέφω την προσοχή μου στον Ταγίπ. Η νίκη του τεράστια, απέδειξε ότι τελικά ο τουρκικός λαός τον εμπιστεύεται, τον πιστεύει. Ακόμα κι αυτοί που έχασαν τα πάντα με τον σεισμό, τον πιστεύουν όταν τους λέει ότι θα τους φτιάξει καινούργια σπίτια. Βέβαια για να το πετύχει, χρειάζεται και περίπου 80 δισ. τα οποία θα πρέπει κάποιοι άλλοι να τον εμπιστευτούν για να του τα δώσουν.

Ο κουρέας

Εκ των υστέρων, η αποτίμηση της καμπάνιας Ερντογάν βάζει άριστα στις επιλογές του. Μια από αυτές, είναι η απάντησή του στον ετερόκλητο συνασπισμό δυνάμεων έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπό τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Όλοι τους και μόνος του. Το ανέδειξε μ’ έναν κουρέα.

«Ένα από τα προεκλογικά σποτ του ΑΚΡ ήταν για έναν νέο με μακριά και ανακατεμένα μαλλιά που μπαίνει σε ένα κουρείο με πολλούς κουρείς που προτείνουν να τον κουρέψουν. Το μήνυμα ήταν σαφές: Οι πολλοί δεν θα κάνουν καλή δουλειά ενώ ο ένας θα την κάνει. Οι έξι ηγέτες της αντιπολίτευσης δεν έπεισαν ότι θα έκαναν την ίδια καλή δουλειά με τον έναν, τον Ερντογάν» παρατήρησε και σωστά ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Β. Αρεταίος (real).

Δυτικές ευχές

Για το εκλογικό αποτέλεσμα ρωτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας (ΣΚΑΪ). «Εγώ δεν μπορώ, λόγω της θέσης την οποία κατέχω, να είμαι εξομολογητικός ή ιδιαίτερα ειλικρινής. Είμαι υποχρεωμένος να τηρώ τα "στεγανά". Πρέπει να σας πω ότι ουδόλως με εξέπληξε το αποτέλεσμα» τόνισε. «Θεωρούσα και θεωρώ ότι οι δυνατότητες δημοσκόπησης σε μια χώρα όπως η Τουρκία είναι περιορισμένες και ότι η αντιπολίτευση, η οποία θεωρείτο από τους περισσότερους δυτικούς ως ευρισκόμενη στο κατώφλι της εξουσίας, δεν είχε τις πραγματικές δυνάμεις που της έδιναν οι μετρήσεις και οι δυτικές ευχές».

Πέρασε γρήγορα

Ο Δένδιας, εκτός από ΥΠΕΞ είναι και υποψήφιος στον Νότιο Τομέα και απόψε θα είναι στο Akanthus στον Άλιμο, στη μάχη του σταυρού, όπως όλοι οι υποψήφιοι σε όλα τα κόμματα.

Το ίδιο και οι Πολιτικοί Αρχηγοί, οι οποίοι ετοιμάζουν σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Αθήνα τις τελευταίες εμφανίσεις τους, ενώ τελειώνουν την περιφέρεια.

Κι ενώ βουλευτές και συνεργάτες δηλώνουν εξουθενωμένοι από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, παραδόξως ο Πρωθυπουργός έχει άλλη αντίληψη.

«Πέρασε γρήγορα αυτή η προεκλογική περίοδος, μας χωρίζουν περίπου 120 ώρες ως τις κάλπες», εξομολογήθηκε χθες στο Ηράκλειο.

Με τη βούλα της Τροχαίας

Σήμερα ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στο μεγάλο λιμάνι, τον Πειραιά, ο οποίος έχει Α’ και Β’. Άλλο ένα παράδοξο για τη ΝΔ είναι ότι πάει καλά και στην Β’, περιοχή που παραδοσιακά είχε πρωτιά το ΠΑΣΟΚ, και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικά, σε πρόσφατη εκδήλωση στη Νίκαια του βουλευτή Δημήτρη Μαρκόπουλου μαζεύτηκαν πάνω από 2.000 πολίτες σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας Πειραιά,

ενώ άλλοι 1.200 είχε ο ίδιος στην επίσης λαϊκή Σαλαμίνα την περασμένη εβδομάδα. Βασικά ο Μαρκόπουλος αλωνίζει στην Β’ Πειραιά στοχεύοντας στην μεγάλη ανατροπή της πρωτιάς.

Μπίστης κατά Κουτσούμπα

Εν τω μεταξύ χθες στην Θεσσαλονίκη μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε πολύ καλή συγκέντρωση στο Βελλίδειο, ενώ απ’ έξω στον Λευκό Πύργο, είχε συγκέντρωση ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Το ΚΚΕ λαμβάνει καλά ποσοστά από την απλή αναλογική και αναμένεται να έχει μεγάλο αριθμό βουλευτών.

Ίσως αυτό το τελευταίο τσάντισε το Νίκο το Μπίστη, (του ΣΥΡΙΖΑ, για όσους το έχουν ξεχάσει), και δεν το έκρυψε στα σόσιαλ.

«Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα έχει αρχίσει να με ενοχλεί και να με εκνευρίζει πολύ ο σ. Κουτσούμπας. Αμετροεπής, διχαστικός μας έχει ζαλίσει με τον τσοπάνο και την γκλίτσα του. Πρώτον ο λαός δεν είναι κοπάδι από πρόβατα. Δεύτερον αν τον έχρισε η ΚΕ του ΚΚΕ τσοπάνο, αυτό δεν έχει επιπτώσεις σε εμάς. Θα τσιγκλάμε όποιον θέλουμε. Ο Χαρίλαος ήταν αυθεντικά θυμόσοφος, αυτός είναι κακέκτυπο. Γενικώς, θα πρόσθετα».

Ρίγησα. Αλήθεια σας λέω.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:00

Αυξάνονται οι κενές θέσεις εργασίας σε εστίαση και λιανεμπόριο – Δύσκολη «εξίσωση» η εξεύρεση προσωπικού

16:55

Στάρμερ: Δεν μπορεί να υπάρξουν συνομιλίες για την Ουκρανία χωρίς συμμετοχή της Ουκρανίας

16:27

Δημοσκόπηση Reuters/Ipsos : Μέτρια η βαθμολογία των πολιτών για τον πρόεδρο Τραμπ

16:02

Ανδρουλάκης: Χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση

15:54

Θεσσαλονίκη: Χτύπησε με όχημα τροχονόμο επειδή του έκοψε κλήση

15:44

Ερντογάν κατά των Τούρκων βιομηχάνων - «Είστε βαρόνοι του χάους»

15:27

Ελβετία: Η αστυνομία συνέλαβε έναν Αυστραλό για την επίθεση με μαχαίρι στη Ζυρίχη

15:14

Λαβρόφ: Μεταβαίνει στην Τουρκία για να συζητήσει τον ρόλο της Αγκυρας στην ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία

15:07

Δημιουργείται εθνικό δίκτυο μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας

14:40

Κρεμλίνο: Η Ρωσία «δεν θα πουλήσει ποτέ» τα ουκρανικά εδάφη που κατέχει - Πολλά υποσχόμενος ο διάλογος Πούτιν-Τραμπ

14:33

Εφραίμογλου: Η πρόσβαση στη χρηματοδότηση από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες επιχειρηματίες

14:23

Δυτική Οχθη: Ο ισραηλινός στρατός εκκένωσε τρεις παλαιστινιακούς προσφυγικούς καταυλισμούς

14:17

Yachting: Ο θησαυρός των ελληνικών θαλασσών και του θαλάσσιου τουρισμού

14:03

Εισαγγελική έρευνα για αναρτήσεις προτροπής σε βιαιοπραγίες στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη

13:55

Independent Spirit Awards 2025: Στην ταινία «Anora» τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Σκηνοθέτη και Καλύτερης Ηθοποιού

13:46

Κοντογεώργης: Η νησιωτικότητα στο επίκεντρο του περιφερειακού σχεδιασμού της κυβέρνησης

13:34

Ισραηλινές επιδρομές στον νότιο Λίβανο

13:28

Αυστηρότεροι κανόνες στην διάλυση και ανακύκλωση πλοίων - Τι συνεπάγονται για τη ναυτιλιακή αγορά

13:21

Χιλή: Παιδιά που υιοθετήθηκαν παράνομα στο εξωτερικό επιστρέφουν στη χώρα

13:15

Μυτιλήνη: Νεκρή μετανάστρια μέσα σε βάρκα που πέρασε στη Λέσβο από τις τουρκικές ακτές

13:10

Στόχος εμπρηστών πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αργυρούπολη

13:00

Η ακτινογραφία της αγοράς βραχυχρόνιων μισθώσεων

12:50

Γάζα: Η Χαμάς καταδικάζει την αθέτηση των όρων της συμφωνίας από το Ισραήλ

12:45

Βατικανό: Για τον πάπα Φραγκίσκο προσεύχονται οι πιστοί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου

12:36

Πούτιν: Αμετάβλητη η θέληση για την ενίσχυση του ρωσικού στρατού σε έναν κόσμο γρήγορων αλλαγών

12:25

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν πως σκότωσαν (ακόμη έναν) τζιχαντιστή ηγέτη στη Συρία

12:18

ΕΥΔΑΠ: Επενδυτικό έργο, ύψους 2,1 δισ. ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης της Αττικής

12:08

Στο μικροσκόπιο της επιστημονικής κοινότητας βρίσκεται το ζήτημα των κατολισθήσεων στη Σαντορίνη

11:50

Γερμανία: Οι πρόωρες εκλογές θα οδηγήσουν σε επανεκκίνηση της οικονομίας;

11:37

Με το «δεξί» η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας - Πώς καταγράφεται η κίνηση στα 39 αεροδρόμια