INSIDE OUT

Γαλάζια πάρτι και πράσινες συγκεντρώσεις στην Αθήνα - Πρόεδρος με κότσια - Αύριο τα σπουδαία

Μαρία Νταλιάνη
03-10-2024 | 07:15
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλάζια πάρτι και πράσινες συγκεντρώσεις στην Αθήνα - Πρόεδρος με κότσια - Αύριο τα σπουδαία

Της συγκεντρώσεως χθες το βράδυ στην Αθήνα, ενώ στους ίδιους ρυθμούς θα κινηθεί η πρωτεύουσα σήμερα και αύριο. Καταρχήν στο Ζάππειο έγινε εκδήλωση με κεντρικό πρόσωπο τον Γιάννη Μπρατάκο, ο οποίος επιστρέφει στο ΕΒΕΑ ως υποψήφιος Πρόεδρος. Οι εκλογές στο ΕΒΕΑ θα γίνουν 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου, δηλαδή θα συμπέσουν με τις εκλογές β’ γύρου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Στο Ζάππειο έδωσε το παρών σχεδόν όλη η κυβέρνηση, και πολλά στελέχη της ΝΔ καθώς ο κ. Μπρατάκος, ως πρώην γενικός διευθυντής είναι πολύ αγαπητό στέλεχος στο κόμμα. Επόμενη στάση για τη ΝΔ, το πάρτι στη Ρηγίλλης.

Πρέσινγκ

Η Νέα Δημοκρατία τίμησε ήδη μια φορά τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της κάνοντας το 15ο Συνέδριο της στο Ζάππειο τον περασμένο Απρίλιο. Στο Συνέδριο πήγαν και οι δύο πρώην Πρόεδροι και Πρωθυπουργοί

αλλά δεν μίλησαν. Τα στοιχήματα για το εάν θα παρευρεθούν αύριο το βράδυ στο street της Ρηγίλλης πέφτουν βροχή στη γαλάζια πολυκατοικία. Αυτή την φορά, την πρόσκληση έκανε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τηλεφωνικά, ενώ υποψιάζομαι πως την ιδέα, τόσο να γίνει το πάρτι, όσο και να κληθούν τηλεφωνικά οι κ.κ. Καραμανλής και Σαμαράς, την είχε ο ευρωβουλευτής και πρώην Πρόεδρος της ΝΔ

«Η παρουσία ή μη δύο πρώην πρωθυπουργών είναι ανακοίνωση των ιδίων και των συνεργατών τους» σημείωσε χθες (ΣΚΑΪ) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Εγώ ανήκω από μικρό παιδί σε αυτή την παράταξη. Την Παρασκευή πάμε εκεί όλες και όλοι, για κάθε Νεοδημοκράτισσα και κάθε Νεοδημοκράτη, είτε διαχρονικούς είτε καινούργιους φίλους, που ήρθαν και μεγάλωσαν την παράταξη σε δύσκολα χρόνια και γι’ αυτούς οι οποίοι αγωνίστηκαν – το ξαναλέω – χωρίς ποτέ να ζήτησαν τίποτα ή να μη διεκδίκησαν κανένα αξίωμα» τόνισε συνεχίζοντας το συναισθηματικό πρέσινγκ.

Κάποιοι λένε ότι οι πιθανότητες να εμφανιστεί στο πάρτι, οκ. Καραμανλής, έξω στον δρόμο, -αφού τα γραφεία του κόμματος έχουν φύγει από το 2013- με μια πορτοκαλάδα ή ένα ποτήρι κρασί στο χέρι για να θυμηθεί τις εποχές που ήταν μέσα, είναι μηδαμινές. Άλλοι πάλι εκτιμούν ότι ο κ. Καραμανλής θα κάνει ένα πέρασμα, ενώ όλοι συμφωνούν πως δεν θα εμφανιστεί ο Αντώνης Σαμαράς.

Κερδίζει τον Ανδρουλάκη

Την ώρα που στο Ζάππειο συγκεντρώνονταν η ΝΔ, η πλατεία της Παλιάς Βουλής έγινε πράσινη καθώς εκεί πραγματοποίησε ανοιχτή συγκέντρωση ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος.

Η συγκέντρωση ήταν γκράντε, αν σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για κόμμα το οποίο σχεδόν «εξαφανίστηκε» από την κεντρική πολιτική σκηνή την τελευταία 12ετία. Ο Γερουλάνος, έκανε μια αναπάντεχα για το προφίλ του μπαλκονάτη συγκέντρωση, και μίλησε με αυτοπεποίθηση στο ακροατήριό του. Καταρχήν επανέλαβε ότι είναι ο μόνος που κερδίζει την Ανδρουλάκη, άρα αν περάσει στον β' γύρο, αλλάζει ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ. «Δεν θέλουμε πρόεδρο με επιλεκτική μνήμη! Θέλουμε Πρόεδρο με κότσια! Να κάνει πρώτα κριτική στον εαυτό του, και μετά στους άλλους. Διότι, ο αρχηγός αναλαμβάνει την ευθύνη. Αυτό σημαίνει ηγέτης», ανέφερε. «Ή θα νικήσω τον Μητσοτάκη, ή θα κάνω εκλογές για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο βράδυ. Χωρίς αστερίσκους. Τόσο σίγουρος είμαι ότι θα νικήσουμε!».

Ζηλιάρης

Στον ίδιο ακριβώς χώρο αποφάσισε να κάνει την δική του κεντρική συγκέντρωση αύριο το βράδυ ο νυν και υποψήφιος πρόεδρος Ανδρουλάκης, δείχνοντας κατά κάποιο τρόπο ποιόν «βλέπει» ως ευθέως ανταγωνιστή του. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει εξαπολύσει επίθεση κατά του μοναδικού βουλευτή του της Α’ Αθηνών, κατηγορώντας τον για τις επιδόσεις της περιφέρειας στις ευρωεκλογές. Από την πλευρά Γερουλάνου απαντούν με στοιχεία.

Δούκας στον Πανελλήνιο

Την ίδια ώρα που ο Κυριάκος ήταν στο Ζάππειο, κι ο Παύλος στην Παλιά Βουλή, ο Χάρης έκανε τη δική του μεγάλη συγκέντρωση στον Πανελλήνιο.

Το γήπεδο ήταν γεμάτο με φίλους και ψηφοφόρους του Δημάρχου, ενώ πολλές ντουντούκες και σημαιάκια έδωσαν πασοκικό τόνο. Στην πρώτη σειρά υποστηρικτές του δημάρχου: ο Θόδωρος Μαργαρίτης, η Τόνια Αντωνίου, Κατερίνα Μπατζελή, Μανώλης Χριστοδουλάκης και άλλοι έδωσαν το παρόν.

Καρφιά Νάντιας

Την ίδια ώρα των συγκεντρώσεων μια άλλη υποψήφια, η Νάντια Γιαννακοπούλου εξηγούσε (Open) τι ακριβώς έκανε η ηγεσία Ανδρουλάκη τα τελευταία δύο χρόνια. Όπως είπε, μπλοκάρισαν εκδήλωση στην Ρόδο στην οποία θα πήγαινε η ίδια να μιλήσει. «Ότι είχε να δώσει η σημερινή ηγεσία, το έδωσε» είπε.

Η κ. Γιαννακοπούλου άσκησε δριμύτατη κριτική επίσης για την μονομερή ατζέντα Ανδρουλάκη. «Δεν γίνεται να κάνουμε αντιπολίτευση μόνο για τις υποκλοπές. Υπήρχαν και ζητήματα της κοινωνίας. Μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον αυτά τα ζητήματα και δεν μιλούσαμε για Υγεία, Παιδεία, ακρίβεια. Δεν λέω ότι το παράκανε. Πρώτη τον υποστήριξα σε αυτό το ζήτημα. Όμως δεν μπορεί να πηγαίνει το ΠΑΣΟΚ 100-0 ως αντιπολίτευση μόνο με τις υποκλοπές» τόνισε.

Αύριο τα σπουδαία

Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται στην τελική ευθεία της κάλπης, στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένουν αύριο την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη. Μέχρι τότε, συνεχίζουν να κάνουν πολύ καλά, αυτό που ξέρουν χρόνια τώρα. Να σφάζονται. Βλέπω τα γεγονότα από την οπτική του Καρανίκα, ο οποίος έχει τον τρόπο του να τα κάνει ταληράκια.

Με αφορμή την τοποθέτηση του βουλευτή Γιαννούλη επί τους θέματος να εκλεγεί άμεσα ή αργότερα η Κεντρική Επιτροπή, κατέθεσε την εξής σκέψη στα σόσιαλ:

«Μπερδεύτηκε ο σύντροφος, σας λέω. Θεωρεί ένα αντιπροσωπευτικό όργανο όπως αυτό της ΚΕ ότι είναι ανώτερο, σοφότερο και σημαντικότερο από το Συνέδριο προφανώς γιατι τον εμπεριέχει...

Θεωρεί μάλλον ότι τα 110 στελέχη αντιπρόσωποι είναι σημαντικότερα από τα 5000 εκλεγμένα στελέχη αντιπροσώπους.

Πανικός απελπισμένων.

Αγαπητά μου συντροφάκια, το συνέδριο είναι ανώτερο και κάνει αυτό που αποφασίζει το σώμα.

Αυτό φοβούνται αυτά τα στελέχη που δεν φοβήθηκαν όμως να κάνουν πολιτικό πραξικόπημα.

Τώρα ο νέος τους φόβος είναι ότι η πλειοψηφία του κόμματος θα αποφασίσει στο συνέδριο ότι η απόφαση της ΚΕ είναι άκυρη.

Επίσης φοβούνται ότι αν εκλέξουμε ΚΕ την ίδια μέρα με την εκλογή προέδρου οι μνήμες θα είναι νωπές και θα τους κρίνουν ανάλογα και προφανώς θα τους βγάλουν εκτός κάδρου της κομματικής ηγεσίας που την μετέτρεψαν σε φέουδα και ολιγαρχίες».

Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που μπορεί ακυρωθεί από το Συνέδριο, είναι η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:49

«Ταύρος» η UBS για ελληνική οικονομία και τράπεζες

11:30

Ευρωβαρόμετρο: Η ακρίβεια η κύρια ανησυχία των πολιτών -Τι δείχνει η πρώτη μετεκλογική έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου

11:26

Καρκίνος παχέος εντέρου: Το κοινό φάρμακο που μειώνει τις πιθανότητες σε άτομα υψηλού κινδύνου 

11:22

Συνεργασία της EY Ελλάδος και του ΠΜΣ «Λογιστική και Χρηματοοικονομική» του ΟΠΑ

11:19

Διαρροή υγραερίου από πρατήριο καυσίμων στην Κερατέα - Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Λαυρίου

11:18

Στουρνάρας για ΕΤΕ: Η ολοκλήρωση του placement αντανακλά την αυξημένη αξιοπιστία της οικονομίας

11:04

Ουκρανία: Καταρρίφθηκαν 78 από τα 105 ρωσικά drones που εξαπολύθηκαν τη νύχτα

11:01

Στα «κόκκινα» οι ευρωαγορές μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

10:56

Yardeni: Η οικονομία των ΗΠΑ βρυχάται - Προκρίνει το «no landing» σενάριο

10:51

Τουρκία: Έπεσε κάτω από το 50% ο πληθωρισμός για πρώτη φορά από το 2021

10:42

Αγροτικό ρεύμα - 120 δόσεις: Μπορούν να φέρουν την «άνοιξη» στην αγροτική παραγωγή;

10:39

Στη Βηρυτό το C-130 για τον επαναπατρισμό Ελλήνων και Κυπρίων

10:38

Ημερίδα Δικτύωσης Επιχειρήσεων 2021-2027: Προτεραιότητα η επιχειρηματική ανάκαμψη της Μεγαλόπολης

10:27

Αναζητεί ισορροπίες το Χρηματιστήριο μετά το placement σε ΕΤΕ

10:25

Six Kings Slam: Τένις από χρυσάφι στη Σ. Αραβία με Ναδάλ, Τζόκοβιτς και πολλά εκατομμύρια

10:22

Η Γαλλία βγαίνει στις αγορές για 12 δισ. ευρώ

10:09

OpenAI: Αποτίμηση 157 δισ. δολάριων βάσει του νέου γύρου χρηματοδότησης - Κοντράρει μεγάλες εισηγμένες

10:01

Aντιπρόεδρος ΠΟΞ: Σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας ο ξενοδοχειακός κλάδος

09:51

Άγνωστοι αφαίρεσαν ATM από σουπερμάρκετ στο Χαλάνδρι

09:38

Ιαπωνία: Η κατάργηση της θανατικής ποινής θα ήταν «ανάρμοστη», εκτιμά ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης

09:34

Χατζηδάκης: Σημαντική επιτυχία η αποκρατικοποίηση της Εθνικής τράπεζας

09:28

Βρετανία και ΕΕ θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους Σύνοδο μετά το Brexit

09:20

Worldline: To στοίχημα της διασύνδεσης, οι νέες εφαρμογές και η θέση στη μάχη Viva - Entersoft, Softone

09:10

Η ανακοίνωση του ΤΧΣ για την τιμή προσφοράς και τον αριθμό των μετοχών της ΕΤΕ

08:55

Φαγητό πολυτελείας το σουβλάκι

08:51

Για 1η φορά το πρόγραμμα νέων αγροτών έχει μειωμένη ζήτηση... Γιατί;

08:38

Επεισόδιο με πυροβολισμούς τα ξημερώματα στη λεωφόρο Συγγρού

08:36

Ο Τραμπ δεν χαίρει προεδρικής ποινικής ασυλίας, επιχειρηματολογεί ειδικός εισαγγελέας

08:17

Φορολογούνται τα tips;

08:10

Πού ανοίγει νέο κατάστημα Puma στις αρχές του 2025