Στο Ντουμπάι το ρεκόρ Guiness για το μεγαλύτερο πύργο με ποτήρια σαμπάνιας στον κόσμο

Με μια πυραμίδα ύψους 8,23 μέτρων από 54.740 ποτήρια σαμπάνιας υποδέχτηκαν το 2022 το ξενοδοχείο Atlantis, The Palm στο Ντουμπάι και η διάσημη σαμπάνια Moet Chandon, σπάζοντας το ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη πυραμίδα από ποτήρια σαμπάνιας στον κόσμο.
Στο Ντουμπάι το ρεκόρ Guiness για το μεγαλύτερο πύργο με ποτήρια σαμπάνιας στον κόσμο

Η φετινή Πρωτοχρονιά στο ξενοδοχείο Atlantis, The Palm ήταν κυριολεκτικά κορυφαία. Το υπερπολυτελές resort στο Ντουμπάι σε συνεργασία με τη διάσημη σαμπάνια Moët & Chandon, ένωσαν δυνάμεις δημιουργώντας τη μεγαλύτερη πυραμίδα με ποτήρια σαμπάνιας στον κόσμο, κατόρθωμα που τους χάρισε παράλληλα και μια θέση στα ρεκόρ του Βιβλίου Guinness.

Διαβάστε ακόμα: Ποιος μπορεί να δοκιμάσει μερικές από τις πιο ακριβές γουλιές σαμπάνιας;

Η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων «Effervescence», στο WHITE Beach, Atlantis, The Palm, στις 30 Δεκεμβρίου 2021. Αποτελούνταν από 54.740 γυάλινα ποτήρια σαμπάνιας (γεμάτα με ένα φωτεινό jeroboam της Moët & Chandon), έφτασε σε ύψος 8,23 μέτρων και ήταν ένα θέαμα που προκάλεσε δέος σε όλους όσοι ήταν παρόντες στο χώρο.

Εικόνα
Η πυραμίδα αποτελούνταν από 54.740 γυάλινα ποτήρια σαμπάνιας και έφτασε σε ύψος 8,23 μέτρων (Πηγή: Atlantis, The Palm/Facebook)

Σχεδιασμένο σε συνεργασία με την εταιρεία Luuk Broos Events, η δημιουργία έσπασε τον προηγούμενο τίτλο του παγκόσμιου ρεκόρ Guinness των 50.116 ποτηριών που σημειώθηκε στη Μαδρίτη το 2017. Το event αποτέλεσε μέρος των εκδηλώσεων «Effervescence» της Moët & Chandon, μιας σειράς λαμπερών σουαρέ που πραγματοποιούνται σε 20 πόλεις, συμπεριλαμβανομένων του Λονδίνου, του Χονγκ Κονγκ, του Τορόντο, της Μαδρίτης, της Μόσχας, του Γιοχάνεσμπουργκ και της Πόλης του Μεξικού κατά τη διάρκεια του 2021/2022.

Σχολιάζοντας, ο Timothy Kelly, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Atlantis Resorts and Residences, δήλωσε: «Μετά από μια δύσκολη χρονιά για όλους μας, είναι χαρά να στέκομαι εδώ σήμερα και να κάνω μια πρόποση για την αυγή του 2022. Απόψε, ενωνόμαστε με τον πολύτιμο συνεργάτη μας, της Moët & Chandon, για να γιορτάσουμε τη συντροφικότητα με τη δημιουργία μιας στιγμής στην ιστορία. Μιας στιγμής που γεννήθηκε από το αμοιβαίο όραμά μας. Ο πύργος της σαμπάνιας είναι παραδοσιακά ένας φάρος μεγαλείου και γενναιοδωρίας. Θα θέλαμε λοιπόν να κάνουμε μια πρόποση για μια νέα χρονιά γεμάτη και από τα δύο σε αφθονία».

Εικόνα
Η πυραμίδα ποτηριών σαμπάνιας ​​​​​​του Atlantis έσπασε τον προηγούμενο τίτλο του παγκόσμιου ρεκόρ Guinness των 50.116 ποτηριών που σημειώθηκε στη Μαδρίτη το 2017 (Πηγή: Atlantis, The Palm/Facebook)

Σε παρόμοιο μήκος κύματος, ο Laurent Dominguez, γενικός διευθυντής της Moët Hennessy Middle-East, σημείωσε: «Σύμβολο γιορτής και γενναιοδωρίας, οι πυραμίδες της σαμπάνιας είναι βαθιά ριζωμένες στην ιστορία και το DNA του Οίκου. Το 1983, για να τιμήσει την 240η επέτειό της, η Moët & Chandon δημιούργησε το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ για την υψηλότερη πυραμίδα σαμπάνιας με 2.757 κρυστάλλινα ποτήρια. Σχεδόν 40 χρόνια αργότερα και μαζί με τον πολύτιμο συνεργάτη μας και εμβληματικό θέρετρο προορισμού, το Atlantis, The Palm, είμαστε ενθουσιασμένοι που διαιωνίζουμε αυτή την κληρονομιά, δημιουργώντας ένα νέο ορόσημο με αυτή την τολμηρή προσπάθεια».

Η εγκατάσταση παρέμεινε στους χώρους του Atlantis, The Palm μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2022, για το ετήσιο εορταστικό δείπνο της Πρωτοχρονιάς. Τα 54.740 κουπέ ποτήρια πρόκειται να ανακυκλωθούν και να μετατραπούν σε γυάλινα σκεύη για τα 1.548 δωμάτια και τις σουίτες του ξενοδοχείου.