Kobe Bryant: Η φανέλα του Black Mamba από το παιχνίδι των 81 πόντων του σε δημοπρασία από τον Sotheby's

 Kobe Bryant: Η φανέλα του Black Mamba από το παιχνίδι των 81 πόντων του σε δημοπρασία από τον Sotheby's

Ο αριθμός των αξέχαστων στιγμών που ο Kobe Bryant έχει χαρίσει στον κόσμο του μπάσκετ είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερος από τα δαχτυλίδια πρωταθλημάτων που στόλιζαν τα χέρια του αστέρα του NBA.

Διαβάστε ακόμα: Tiffany & Co. και Cleveland Cavaliers παίζουν με μια μπάλα μπάσκετ 575 δολαρίων

Aν, ωστόσο, αναγκαζόμασταν να διαλέξουμε ένα από τα highlights της καριέρας του, θα ξεχωρίζαμε αβίαστα το ματς με τους Toronto Raptors όπου ο αείμνηστος θρύλος των Lakers πέτυχε 81 πόντους. Δεκαέξι χρόνια μετά το θρυλικό αυτό παιχνίδι, η φανέλα που φορούσε ο Kobe στο ζέσταμα βγαίνει τώρα σε δημοπρασία μέσω του οίκου Sotheby's.

Τον Ιανουάριο του 2006, ο Bryant κατέρριψε με διψήφιο αριθμό πόντων το προηγούμενο high score των Lakers, επισκιάζοντας με 10 επιπλέον πόντους το προηγούμενο ρεκόρ του των 71 πόντων του Elgin Baylor. Αν και αυτή η προπονητική φανέλα της Reebok δεν ήταν το βασικό στοιχείο που τον μετέτρεψε σε επιθετική θύελλα εναντίον των Raptors, αποτελεί σίγουρα ένα χαρακτηριστικό ενθύμιο ενός από τα πιο ανεξίτηλα παιχνίδια στην ιστορία του αθλητισμού.

Εικόνα
22 Ιανουαρίου 2006, Λος Άντζελες. Οι Lakers, με τον Kobe Bryant να σημειώνει 81 πόντους, κατατροπώνουν τους Raptors (Πηγή: Associated Press)

Από τις πέντε επιδόσεις σε ένα μόνο παιχνίδι που βρίσκονται στην κορυφή των βαθμολογικών πινάκων όλων των εποχών, τέσσερις από αυτές ανήκουν στον αείμνηστο Wilt Chamberlain. Το μπαράζ των 81 πόντων του Kobe βρίσκεται στη δεύτερη θέση, πίσω από το μυθικό σκορ των 100 πόντων του σέντερ των Warriors. Ενώ η απόδοση του Chamberlain έχει αποδειχτεί ανυπέρβλητη, η σύγχρονη εποχή του μπάσκετ απέδειξε ότι η ευστοχία του Black Mamba στα σουτ μπορεί να είναι εξίσου δύσκολα ανταγωνίσιμη.

Επιπλέον, η λίστα υποδηλώνει ότι ο Kobe συνέχισε να φοράει αυτήν ακριβώς τη φανέλα σε πολλές άλλες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της ακούραστης εκστρατείας του το 2005-06, και κυρίως την ημέρα που σημείωσε ένα εμβληματικό buzzer-beater στα playoff, εναντίον του MVP του πρωταθλήματος Steve Nash, των αντίπαλων Phoenix Suns.

Με μια ποικιλία από παπούτσια και φανέλες που φέρουν το όνομα του αείμνηστου πρωταθλητή να πωλούνται μάλλον ανήθικα, είναι ανακουφιστικό να βλέπουμε ότι ένα αυθεντικό κειμήλιο από τις ένδοξες ημέρες του Kobe Bryant κερδίζει τον σεβασμό που του αξίζει.

Η δημοπρασία με τον χαρακτηριστικό τίτλο «81» του Sotheby's, αντικείμενο της οποίας είναι αυτή η προπονητική φανέλα και ένα αποκλειστικό NFT, θα διαρκέσει έως τις 22 Φεβρουαρίου και η τιμή που αναμένεται να «πιάσει» ενδεχομένως να ξεπεράσει τα 200.000 δολάρια. Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και προσφορές μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα του οίκου Sotheby's.