Paul McCartney: «Σκότωσε» το διώροφο ρετιρέ του στο Central Park, πουλώντας στη μισή τιμή

Το διώροφο ρετιρέ του στη Νέα Υόρκη με μεγάλη απώλεια φέρεται να πούλησε ο Paul McCartney με τη σύζυγό του, Nancy Shevell. Το ζευγάρι αγόρασε το ακίνητο το 2015 για 15,5 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο φημολογείται ότι από την πώλησή του πήραν μόλις 8,5 εκατ. δολάρια.
Paul McCartney: «Σκότωσε» το διώροφο ρετιρέ του στο Central Park, πουλώντας στη μισή τιμή

Ο Sir Paul McCartney μόλις πούλησε το ρετιρέ του στο Upper East Side της Νέας Υόρκης, ωστόσο, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το συμβόλαιο αυτή τη φορά δεν ήταν κερδοφόρο για τον πρώην Beatle. Ο μουσικός και η σύζυγός του, Nancy Shevell, φέρονται να παίρνουν μόλις 8,5 εκατ. δολάρια για το ακίνητο, σχεδόν τα μισά από τα 15,5 εκατ. δολάρια που πλήρωσαν για να το αποκτήσουν το 2015.

Διαβάστε ακόμα: Mohamed Salah - Ρίξαμε μια κλεφτή ματιά στο εσωτερικό της έπαυλης του στο Λίβερπουλ

H τοποθεσία της πολυτελούς διώροφης μεζονέτας είναι σίγουρα προνομιακή, καθώς βρίσκεται στο Μουσείο Mile της Πέμπτης Λεωφόρου, με απεριόριστη θέα στο Central Park. Παρά το γυάλινο μοντέρνο εξωτερικό του κτιρίου, το ίδιο το ρετιρέ διέθετε μια εντελώς διαφορετική αισθητική που θυμίζει τα 60’ς, ενώ σύμφωνα με τους New York Times, δεν έχει ανακαινιστεί από εκείνη την εποχή.

Ενώ τα τετραγωνικά μέτρα δεν έχουν γίνει γνωστά, η μεζονέτα διέθετε 10 δωμάτια όταν την αγόρασε το ζευγάρι, το καθένα με τη δική του «οπτική» της δεκαετίας του '60, κάτι που με τα σημερινά πρότυπα μοιάζει μάλλον ξεπερασμένο. Στη συνέχεια, το ζευγάρι αναμόρφωσε τον χώρο, αν και η ανακαίνιση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα το διαμέρισμα να πουληθεί ημιτελές και με τον εσωτερικό χώρο να είναι πλέον ενιαίος.

Η ανάγκη αρχιτεκτονικής μελέτης κρίνεται μάλλον αναγκαία ώστε το ακίνητο να γίνει βιώσιμο, κάτι στο οποίο οφείλεται χωρίς αμφιβολία η μεγάλη μείωση της τιμής. Σε κάθε περίπτωση, η υπέροχη δυτική του θέα, από τα τεράστια παράθυρα ύψους 12 μέτρων που εκτείνονται από το δάπεδο μέχρι την οροφή, καθιστούν το ακίνητο αξιόλογο, ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Οι McCartney και Shevell έβγαλαν για πρώτη φορά το ρετιρέ προς πώληση τον Ιούνιο του 2021 για 12 εκατ. δολάρια, επομένως είναι σαφές ότι δεν περίμεναν να επωφεληθούν από την πώληση. Είναι γνωστό άλλωστε πως το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του πρώην Beatle McCartney είναι αρκετά πλούσιο καθώς εξακολουθεί να έχει το ράντσο του στην Αριζόνα και πολλές κατοικίες στην πατρίδα του, τη Βρετανία.