Morgan Super3: Ένα νεο-ρετρό τρίτροχο αυτοκίνητο για σύγχρονους Peaky Blinders

Με 113 χρόνια ιστορίας στους... τρεις τροχούς, η Morgan Motor Company έκανε αυτό που ήταν λογικό. Το νέο τρίτροχο Super 3 που μόλις παρουσίασε είναι μια ωδή στην ιστορία της αλλά και ένα σημαντικό βήμα προς τη σύγχρονη εποχή.
Morgan Super3: Ένα νεο-ρετρό τρίτροχο αυτοκίνητο για σύγχρονους Peaky Blinders

Η Morgan Motor Company, ιδρύθηκε το 1910 και είναι μια εμβληματική βρετανική φίρμα με εξ ολοκλήρου χειροποίητη λειτουργία. Βαθιά ριζωμένη στην παράδοση παράγει τρίτροχα αυτοκίνητα που θυμίζουν τα μοντέλα της από τις αρχές του 1900.

Διαβάστε ακόμα: Aston Martin DBX707 - Αυτό είναι το πιο ισχυρό και πολυτελές SUV στον κόσμο

Κι ενώ έχουν περάσει δύο ολόκληρες δεκαετίες από τότε που η εταιρεία παρουσίασε ένα εντελώς νέο μοντέλο, η Morgan κάνει τώρα ένα βήμα προς μια πιο σύγχρονη κατεύθυνση με την κυκλοφορία του πιο μοντέρνου μοντέλου της μέχρι σήμερα: του Morgan Super 3

Σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα κλασικού στυλ της Morgan, όπως το PlusFour, το ολοκαίνουργιο Super 3 διαθέτει εντελώς νέα σχεδίαση που δίνει μια μοντέρνα τροπή στα παραδοσιακά τρίτροχα της εταιρείας, ενώ εξακολουθεί να είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως Morgan.

Το νέο αυτοκίνητο είναι «χτισμένο» γύρω από ένα ολοκαίνουργιο σασί από χυτό αλουμίνιο τριών τεμαχίων που συγκρατεί τον κινητήρα, την μπροστινή ανάρτηση και το διθέσιο κόκπιτ. Διαθέτει επίσης νέους τροχούς τύπου aero 20 ιντσών που «φορούν» ελαστικά Speedmaster MKIII, ειδικά σχεδιασμένους από την Avon για το μοντέλο,

Εικόνα

Το Super 3 τροφοδοτείται από έναν εν σειρά κινητήρα 1.432 cc Dragon που συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 5 ταχυτήτων Mazda MX-5, αποδίδοντας 118 ίππους, τελική ταχύτητα 210χλμ./ώρα και 0-100 χλμ./ώρα σε επτά δευτερόλεπτα.

Εικόνα

Απουσία πορτ μπαγκάζ, το Super 3 διαθέτει μια πίσω εξωτερική σχάρα αποσκευών και πλαϊνές υποδοχές για «μπαγκαζιέρες». Μάλιστα η Morgan συνεργάστηκε με την Malle London για την κατασκευή μαλακών και σκληρών βαλιτσών που «κουμπώνουν» στις φιξαρισμένες υποδοχές του Super 3.

Εικόνα

Σε μια νότα φρεσκάδας, το μοντέλο διαθέτει νέες υποδοχές για αξεσουάρ, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να τοποθετούν βάσεις για κάμερα και smartphone, ποτηροθήκες και πολλά άλλα προαιρετικά πρόσθετα. Ως στάνταρντ διατίθενται επίσης και οι κυκλικοί προβολείς LED.

Εικόνα

Το εσωτερικό διαθέτει σύγχρονη διάταξη οργάνων βαθμολογίας IP64, με ψηφιακά καντράν και διακόπτες. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα επιλογής επενδύσεων μεταξύ μιας πληθώρας διαφορετικών τεχνικών υφασμάτων και δερμάτων, ανθεκτικών στις καιρικές συνθήκες.

Το Super 3 της Morgan Motor Company θα είναι διαθέσιμο από το καλοκαίρι 2022 (μέχρι στιγμής κυκλοφορεί αποκλειστικά στην εγγενή αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου) και η τιμή του ξεκινά από τις 41.995 στερλίνες (50.200 ευρώ περίπου).

Εικόνα

Για εκείνους μάλιστα που ενδιαφέρονται να διαμορφώσουν το δικό τους μοναδικό μοντέλο, η Morgan συνόδευσε το λανσάρισμα του Super 3 με έναν διαδικτυακό διαμορφωτή που μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπό της.