Παπαευθυμίου (Πρόεδρος ΗΑΕΕ): To EcoFest ως γιορτή-θεσμός για το Περιβάλλον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπαευθυμίου (Πρόεδρος ΗΑΕΕ): To EcoFest ως γιορτή-θεσμός για το Περιβάλλον
spyros papaeythimiou
Ο πρόεδρος της ΗΑΕΕ, Δρ. Σπύρος Παπαευθυμίου, σε συνέντευξή του στο Insider.gr δίνει μια πρώτη «γεύση» για το τι να περιμένουμε από το EcoFest 2021.

Το Ecofest 2021, η μεγάλη γιορτή για την περιβαλλοντικό πολιτισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη διοργανώνεται στις 4,5 και 6 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού στην Αθήνα διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ), την Περιφέρεια Αττικής και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας Αττικής, Νέα Μητροπολιτική Αττική. Η φετινή διοργάνωση αποτελεί μια πολύ - επίπεδη δραστηριότητα για μικρούς και μεγάλους με τη συμμετοχή όλων των μεγάλων εταιρειών του χώρου, φορέων και οργανισμών οι οποίοι, όλοι μαζί θα στείλουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί να πρωτοπορήσει με έργα και να «ζήσει την ζωή της στο πράσινο».

Ο πρόεδρος της ΗΑΕΕ, Δρ. Σπύρος Παπαευθυμίου, σε συνέντευξή του στο Insider.gr δίνει μια πρώτη «γεύση» για το τι να περιμένουμε από το EcoFest 2021. Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης:

Κύριε Παπαευθυμίου, το EcoFest 2021 είναι μια γιορτή για το περιβάλλον στην οποία το ευρύ κοινό θα «μυηθεί» μέσω διαδραστικών δραστηριοτήτων σε έναν τρόπο ζωής ο οποίος δίνει στο περιβάλλον προτεραιότητα. Θα μας πείτε λίγα λόγια για το concept της φετινής διοργάνωσης;

Η φετινή διοργάνωση EcoFest 2021 πραγματοποιείται, μετά από ένα πολύ δύσκολο χειμώνα για όλους μας, στις 4-6 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού στην Καλλιθέα, πολύ κοντά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μέσα από πολλές, ξεχωριστές και διασκεδαστικές δράσεις, η διοργάνωση φιλοδοξεί να δείξει σε μικρούς και μεγάλους πώς μπορούν να «ζήσουν τη ζωή τους στο πράσινο», σε κάθε στιγμή της καθημερινότητας τους.

Μέσα από την διοργάνωση προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια μικρογραφία ενός πράσινου οικοσυστήματος με Test drive ηλεκτρικών αυτοκινήτων, e-ride ηλεκτρικών ποδηλάτων, σύγχρονους φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, το έξυπνο και πράσινο σπίτι του μέλλοντος, το ηλεκτρικό λεωφορείο, τα ηλεκτρικά οχήματα τύπου φόρμουλα των Ελληνικών Πανεπιστημίων και το ρομποτάκι Nao που ξέρει τα πάντα για το περιβάλλον.

Ο κάθε επισκέπτης έχει την δυνατότητα να βελτιώσει την ψυχική και σωματική υγεία του παίζοντας μπάσκετ, κάνοντας pilates και γιόγκα, να μαγειρέψει οικολογικά με διάσημους σεφ, να ντυθεί σύμφωνα με τις νέες τάσεις στην βιώσιμη και ηθική μόδα, να διασκεδάσει με τις πιο πρωτότυπες δράσεις για παιδιά, να θαυμάσει τα εικαστικά έργα, εμπνευσμένα από το περιβάλλον και την βιώσιμη ανάπτυξη και να ερευνήσει νέους τρόπους παραγωγής πράσινου καυσίμου.

Το φετινό EcoFest φιλοδοξούμε να μετατραπεί σε ένα θεσμό, στον οποίο κάθε χρόνο θα γιορτάζουμε όλοι μαζί το Περιβάλλον και θα ανακαλύπτουμε μια νέα καθημερινότητα, προωθώντας την βιώσιμη ανάπτυξη και διαμορφώνοντας οικολογική συνείδηση. Στόχος μας είναι να γίνουμε όλοι #Εcoists!

Θα ήθελα τέλος να τονίσω ότι η είσοδος είναι ελεύθερη, χωρίς κόστος για όλους τους χώρους της διοργάνωσης, γιατί πιστεύουμε ότι όλοι μαζί χωρίς εξαιρέσεις πρέπει να γιορτάσουμε την αλλαγή στον τρόπο ζωής μας. Φυσικά τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Έχετε «επιστρατεύσει» πρωταγωνιστές και αγαπημένα πρόσωπα των Ελλήνων, οι οποίοι, αν αντιλαμβανόμαστε σωστά, θα δείξουν μεταξύ άλλων ότι η περιβαλλοντική κουλτούρα βρίσκεται ακόμη και σε πτυχές της ζωής μας που δεν είχαμε φανταστεί …..

Δεν σας κρύβω ότι έχω εντυπωσιασθεί από την θερμή ανταπόκριση όλων αυτών των αγαπημένων αυτών προσώπων, που μας τιμούν με την παρουσία τους στην προσπάθειά μας και ενισχύουν το μήνυμα του EcoFest.

Οι πρωταγωνιστές της διοργάνωσης σας καλούν να γνωρίσετε από κοντά την αλλαγή του τρόπου ζωής σε όλες τις εκφάνσεις της EcoLiving, EcoMobility, EcoCooking, EcoFun, EcoFashion και να συμμετέχετε σε αυτήν την μεγάλη γιορτή για το Περιβάλλον.

Η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας μέσα από τη πολυετή δραστηριότητά της (ενεργειακά συνέδρια, φόρουμ, εκπαιδευτικά σεμινάρια, επιστημονικό εκδοτικό έργο κλπ) αποτελεί έναν από τους πρώτους φορείς που αντιλαμβάνονται ότι βιώσιμη ανάπτυξη δεν εστιάζει μόνο στην Ενέργεια….

Η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ) είναι ένας μη κερδοσκοπικός, ερευνητικός και επαγγελματικός οργανισμός που λειτουργεί ως διεπιστημονικό φόρουμ για την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών μεταξύ ερευνητών και επαγγελματιών στον τομέα της ενέργειας, του περιβάλλοντος και της οικονομίας. Η ΗΑΕΕ διοργανώνει συναντήσεις, συνέδρια, σεμινάρια και δράσεις τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, προωθεί δράσεις στα Πανεπιστήμια τη διερεύνηση και κατανόηση θεμάτων που σχετίζονται με την ενέργεια, το περιβάλλον και την οικονομία και ενθαρρύνει τη συμμετοχή νέων σπουδαστών/ φοιτητών στις δραστηριότητές της, προσκαλώντας τους σε σεμινάρια και συνέδρια και δίνοντάς τους πρόσβαση στη εκτεταμένη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη της για τις ακαδημαϊκές τους εργασίες.

Η HAEE από την πρώτη στιγμή έχει αναδείξει τη σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης και της αειφορίας στο αστικό περιβάλλον όχι μόνο μέσα από δράσεις που τονίζουν την ανάγκη για ενεργειακή μετάβαση σε ένα μέλλον με περισσότερες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αλλά μέσα από συνδυασμένες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν ως βασικούς πυλώνες το περιβάλλον και τους πολίτες. Τέτοιες δράσεις είναι κυρίως το Εco-fest αλλά και οι δράσεις Εco-mobility.

Η αγορά από την πλευρά της φαίνεται ότι έχει ανταποκριθεί πολύ δυναμικά στο κάλεσμά σας...

Πολύ δυναμικά σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για όλους μας. Στο EcoFest έχουμε την μεγάλη τιμή να συμμετέχουν στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης μεγάλες εταιρίες στον χώρο της ηλεκτροκίνησης, της πράσινης ενέργειας, της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, εταιρίες με σημαντικό έργο για την προστασία του περιβάλλοντος και την χρηματοδότηση πράσινων βιώσιμων έργων.
Όλοι μαζί, εταιρίες και κάθε ένας από εμάς κάνουμε το επόμενο βήμα για ένα πιο καθαρό Περιβάλλον! Γινόμαστε όλοι ecoists!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider