Axios: Πολύ θερμή για τους τουρίστες η Ελλάδα – Ανατρέπεται ο καλοκαιρινός ταξιδιωτικός χάρτης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Axios: Πολύ θερμή για τους τουρίστες η Ελλάδα – Ανατρέπεται ο καλοκαιρινός ταξιδιωτικός χάρτης
Ωστόσο, και τα ίδια τα ταξίδια διαταράσσονται από την κλιματική αλλαγή, καθώς οι ακραίοι καύσωνες και ο καπνός από τις πυρκαγιές δεν επιτρέπουν στα αεροπλάνα να πετάξουν.

Οι προορισμοί που κάποτε ήταν ιδανικοί για καλοκαιρινά ταξίδια χάνουν πλέον την αίγλη τους, λόγω της υπερβολικής ζέστης και άλλων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με την Αxios με την Ελλάδα να συμπεριλαμβάνεται στις πρώτες θέσεις.

«Πολλά από τα φυσικά θαύματα του κόσμου έχουν αλλάξει τόσο πολύ από την υπερθέρμανση που προκαλέσαμε στον πλανήτη, ώστε πλέον είναι πολύ αργά για να διασωθούν», τονίζει η Axios. «Το #1 μήνυμα είναι ότι κανένα μέρος δεν είναι ασφαλές» υπογραμμίζει η Κέιτ Μάρβελ, επιστήμονας για το κλίμα στο Project Drawdown. «Υπάρχει πάντα η πιθανότητα για μια δυσάρεστη έκπληξη» πρόσθεσε.

Ουσιαστικά, η τάση που παρατηρείται είναι πως η κλιματική αλλαγή αναγκάζει τους ταξιδιώτες να επανεξετάσουν τα σχέδιά τους, εγκαταλείποντας εντελώς κάποια πρώην τουριστικά hot spots ή να επιλέγουν να τα επισκεφθούν νωρίτερα μέσα στο έτος, πριν ξεκινήσουν οι ακραίες ζέστες. Ωστόσο, και τα ίδια τα ταξίδια διαταράσσονται από την κλιματική αλλαγή, καθώς οι ακραίοι καύσωνες και ο καπνός από τις πυρκαγιές δεν επιτρέπουν στα αεροπλάνα να πετάξουν.

Δημοφιλή μέρη στην Ιταλία, την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ισπανία, που συνήθως βλέπουν την τουριστική κίνηση να φτάνει στο αποκορύφωμά της γύρω στον Ιούλιο, εμφανίζουν θερμοκρασίες-ρεκόρ ή αντιμετωπίζουν πυρκαγιές αυτή την εποχή, με αποτέλεσμα, οι ταξιδιώτες επιλέγουν πιο δροσερά μέρη, όπως το Άμστερνταμ ή τη Κοπεγχάγη, για να επισκεφτούν το καλοκαίρι και πηγαίνουν στις πιο θερμές χώρες τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Παραθαλάσσιες πόλεις, όπως το Νιου Τζέρσι και η Φλόριντα που είναι κατά κανόνα κάνουν θραύση το καλοκαίρι, γίνονται δυσάρεστες μέχρι και επικίνδυνες, καθώς πλήττονται από πλημμύρες, όχι λόγω κάποιας καταιγίδας, αλλά εξαιτίας της ανόδου της στάθμης της θάλασσας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα 10 πιο «ανυπόφορα» αεροδρόμια

Βρετανία: Ο φετινός Ιούνιος ο θερμότερος που έχει καταγραφεί στην ιστορία

Κινδύνους για τη Γαλλία και την Ιταλία από ένα χαλαρό νέο Σύμφωνο Σταθερότητας «βλέπουν» οι Γερμανοί

gazzetta
gazzetta reader insider insider