Xωρίς καταβολή παραβόλων η αντικατάσταση εντύπων αδειών οδήγησης που χάθηκαν στις πλημμύρες στην Εύβοια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Xωρίς καταβολή παραβόλων η αντικατάσταση εντύπων αδειών οδήγησης που χάθηκαν στις πλημμύρες στην Εύβοια
Οι πολίτες θα πρέπει να καταθέσουν όλα τα δικαιολογητικά για την έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης, εκτός από εκείνα που αφορούν στα παράβολα.

Χωρίς την καταβολή παραβόλων θα μπορούν οι πληγέντες της Εύβοιας να αντικαταστήσουν τις άδειες οδήγησης που χάθηκαν ή καταστράφηκαν κατά τις πλημμύρες στις 8 και 9 Αυγούστου 2020.

Τα ανωτέρω προβλέπει εγκύκλιος που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Συνεπώς, οι πολίτες θα πρέπει να καταθέσουν όλα τα δικαιολογητικά που προβλέπονται στο άρθρο 9 παρα. 2 της Υ.Α. 50984/7947/2013 (B' 3056) για την έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης, εκτός από εκείνα που αφορούν στα παράβολα.

Δήλωση απώλειας ή καταστροφής

Προϋπόθεση για να υπάρξει απαλλαγή από την καταβολή των παραβόλων είναι να καταθέσει ο πολίτης στην αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών μια «Δήλωση απώλειας ή καταστροφής εντύπου άδειας οδήγησης» σε Αστυνομικό Τμήμα. Η συγκεκριμένη Δήλωση πρέπει να έχει υποβληθεί στο Αστυνομικό Τμήμα έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Οι αιτήσεις για την αντικατάσταση των κατεστραμμένων ή απωλεσθέντων εντύπων αδειών οδήγησης μπορούν να υποβληθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider