Κατρούγκαλος: Δεν τέθηκε θέμα 13ου ή 14ου μισθού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατρούγκαλος: Δεν τέθηκε θέμα 13ου ή 14ου μισθού

Διαψεύδει κατηγορηματικά η κυβέρνηση τα σενάρια περί κατάργησης ή απορρόφησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο να κάνει λόγο για «προσπάθειες δημιουργίας κλίματος αποσταθεροποίησης».

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, ο κ. Κατρούγκαλος κατήγγειλε ότι τώρα που ολοκληρώνεται η αξιολόγηση, κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα και συνθήκες αποσταθεροποίησης. Επίσης, επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πήρε θέση επί «αβάσιμων δημοσιευμάτων».

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης ή επιμερισμού του 13ου και του 14ου μισθού, υποστήριξε πως είναι πρόταση του ΣΕΒ, την οποία η κυβέρνηση δεν έχει κάνει δεκτή.

Οι Θεσμοί δεν έχουν θέσει θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στη διαβούλευση στα εργασιακά, δήλωνε νωρίτερα στο Έθνος ο κ. Κατρούγκαλος. «Πρόκειται για κατασκευασμένες ειδήσεις που σκοπό έχουν να παρατείνουν την αβεβαιότητα» υποστηρίζει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο κρίσιμο μέτωπο των μισθών και κυρίως του κατώτατου μισθού, το διακύβευμα για την κυβέρνηση είναι η διασύνδεση με το σύστημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, το οποίο η Αθήνα φιλοδοξεί να επαναφέρει σε ουσιαστική ισχύ. Από την πλευρά τους, οι πιστωτές επιθυμούν, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, τα πράγματα να παραμείνουν λίγο – πολύ ως έχουν ώστε να ρυθμίζεται το μισθολογικό από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider