Μαθήματα «αντι-μάνατζμεντ» δίνει ένας επιτυχημένος CEO

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαθήματα «αντι-μάνατζμεντ» δίνει ένας επιτυχημένος CEO

Όσοι κατέχετε υπεύθυνες θέσεις και διαχειρίζεστε προσωπικό, ξεχάστε το μάνατζμεντ. Το «αντι-μάνατζμεντ» έρχεται να ανατρέψει το καταστημένο, με τους διευθυντές να δίνουν ελευθερία και αυτονομία στους υφισταμένους του.

Τη μέθοδο του «αντι-μάνατζμεντ» προτείνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του σατιρικού ιστότοπου The Onion σε όσους που διευθύνουν ομάδες δημιουργικού. Ο 36χρονος Michael McAvoy, ανερχόμενο αστέρι των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, έχει αναπτύξει μια ανατρεπτική θεωρία διοίκησης προσωπικού, σύμφωνα με τον οποία «ουκ εν τω πολλώ το ευ» (more is less).

«Πιστεύω ότι πρέπει να αφήνετε χώρο στη δημιουργικότητα να αναπνέει», λέει χαρακτηριστικά. Ο ίδιος διευθύνει μια ομάδα κωμικογράφων στην ηλεκτρονική εφημερίδα The Onion. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχεις μέθοδο ή ότι δεν φροντίζεις πάντοτε το προσωπικό σου να είναι δημιουργικό, αλλά είναι σημαντικό να δίνεις στους ανθρώπους την αυτονομία που χρειάζονται», εξηγεί.

Πριν αναρριχηθεί στην ιεραρχία του The Onion, ο Michael McAvoy ήταν οικονομικός αναλυτής στις TCF Bank και Capella Education Company. Όταν ένας φίλος του τον ενημέρωσε για τη θέση που άνοιξε στην εφημερίδα, άρπαξε την ευκαιρία να δουλεύει σε ένα μέρος όπου θα ανελισσόταν… διαβάζοντας.

Από το 2005 που προσλήφθηκε στην εταιρεία ως financial controller, ο McAvoy κατόρθωσε να αναρριχηθεί στη θέση του οικονομικού διευθυντή και στη συνέχεια στην «κεφαλή» της εφημερίδας. Στην πορεία του προς την κορυφή, συνειδητοποίησε πόσο σημαντική είναι η καινοτομία για την ανάπτυξη μιας εταιρείας.

«Αυτό το συνειδητοποίησα παλαιότερα, όταν ζητούσα να γίνονται συγκεκριμένα πράγματα και επικεντρωνόμουν στο τελικό αποτέλεσμα, αντί να με ενδιαφέρει η διαδρομή ως αυτό». Με την εμπειρία που απέκτησε, όμως, στην πορεία, ο CEO του δημοφιλούς ιστότοπου έμαθε πώς να καθοδηγεί και όχι να ελέγχει το ταλέντο.

«Ειδικά όσοι δουλεύουν σε τμήματα δημιουργικού, είναι διαπιστωμένο ότι κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους όταν τους αφήνεις στην ησυχία τους», καταλήγει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider