Ανοίγουν 13.000 θέσεις για νέους με μισθό έως 462 ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοίγουν 13.000 θέσεις για νέους με μισθό έως 462 ευρώ

Ευκαιρία τετράμηνης απασχόλησης σε εταιρείες, προσφέρει σε 10.000 νέους ηλικίας 18-24 ετών και 3.000 νέους 25-29 ετών το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ µε τίτλο «Πρόγραµµα Απόκτησης Εργασιακής Εµπειρίας σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τοµέα και σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ)».

Οι άνεργοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα είναι απόφοιτοι δευτεροβάθµιας (Γενικού Λυκείου, Επαγγελµατικού Λυκείου, ΕΠΑΣ) και τριτοβάθµιας εκπαίδευσης (Πανεπιστηµιακού και Τεχνολογικού Τοµέα), που παραµένουν εκτός αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης, ώστε να διευκολυνθεί η είσοδός τους στην αγορά εργασίας.

Οι επιχειρήσεις

Το πρόγραµµα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιτηδευµατίες και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και περιλαµβάνει την απόκτηση εργασιακής εµπειρίας σε επιχειρήσεις, µε επίβλεψη στο χώρο εργασίας και διάρκεια 4 µηνών. Στόχος της παρέµβασης είναι η στήριξη των άνεργων νέων µε έµφαση στους µακροχρόνια ανέργους (60% επί του αριθµού των θέσεων). Προτεραιότητα δίνεται στους γονείς ανήλικων τέκνων µε απόλυτη προτεραιότητα στις µητέρες ανήλικων τέκνων.

Οι ασκούμενοι θα τοποθετηθούν σε θέσεις του τοµέα της ειδίκευσής τους, ενώ είναι δυνατή η τοποθέτηση σε θέσεις ειδικοτήτων διοίκησης (υπάλληλοι γραφείου) και διάθεσης προϊόντων ή αγαθών (πωλητές), όλων των εγγεγραµµένων ανέργων αποφοίτων δευτεροβάθµιας και τριτοβάθµιας εκπαίδευσης,

Οι επιχειρήσεις μπορούν να απασχολήσουν ασκούμενους ανάλογα με το προσωπικό που εργάζεται σε αυτές. Συγκεκριμένα για επιχειρήσεις που απασχολούν έως 3 άτοµα µπορούν να προσλάβουν έναν ασκούµενο, από 4 έως 9 άτοµα 2 ασκούµενους, έως 19 άτοµα 3 ασκούµενους, ενώ για εταιρείες άνω των 50 ατόµων µπορούν να ενταχθούν δέκα ασκούµενοι.

Οι ασκούμενοι

Προυπόθεση για τη συμμετοχή των νέων στο πρόγραμμα (εκτός από την ανεργία και το ηλικιακό όριο), αποτελεί το να μην έχουν ασφαλισθεί για περισσότερες από εκατό ηµέρες ασφάλισης σε οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα. Εξαιρούνται οι ηµέρες ασφάλισης λόγω πρακτικής άσκησης και µαθητείας και οι ηµέρες ασφάλισης που έχουν πραγµατοποιηθεί λόγω ιδιότητας (αφορά ασφαλισµένους που υπάγονται στην ασφάλιση του Ε.Τ.Α.Α.).

Επισηµαίνεται ότι οι άνεργοι δεν υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά υποδεικνύονται µε συστατικό σηµείωµα από την αρµόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2).

Ο ΟΑΕ∆ καταβάλλει κάθε µήνα στους ασκούµενους ηλικίας 18-24 ετών για κάθε ηµέρα άσκησής τους (και συνολικά όχι πάνω από 22 ηµέρες το µήνα) καθαρή ηµερήσια αποζηµίωση 18 ευρώ. Συνεπώς οι καθαρές αποδοχές των νέων καθορίζονται στα 396 ευρώ µηνιαίως. Για τους νέους 25-29 ετών οι αποδοχές ανέρχονται σε 462 ευρώ.

Αιτήσεις

Ο Οργανισμός καλεί τις επιχειρήσεις που επιθυµούν να ενταχθούν στο πρόγραµµα και να απασχολήσουν νέο προσωπικό, να υποβάλουν µε ηλεκτρονικό τρόπο αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στον διαδικτυακό τόπο www.oaed.gr, από τις 22 Αυγούστου έως και τις 22 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider