Σχεδόν 25 δισ. δολάρια θα χάσουν οι τηλεπικοινωνίες από την περιαγωγή λόγω κορονοϊού

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σχεδόν 25 δισ. δολάρια θα χάσουν οι τηλεπικοινωνίες από την περιαγωγή λόγω κορονοϊού
Αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας φέρνει η απαγόρευση της κυκλοφορίας εξαιτίας του κορονοϊού.

Αλυσιδωτές επιπτώσεις που αγγίζουν σχεδόν όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας έχει η πανδημία του κορονοϊού, η οποία έχει μέχρι στιγμής στερήσει τη ζωή σε περίπου 34.000 άτομα. Πέρα από την παύση εργασιών που έχει επιφέρει στην τουριστική βιομηχανία και στο τεράστιο πλήγμα που έχουν δεχτεί οι αερομεταφορές, η διακοπή των μετακινήσεων και των ταξιδιών έχει επίπτωση και στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, στερώντας τους σημαντικά έσοδα από τις υπηρεσίες περιαγωγής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της Juniper Research, τα μισά και πλέον έσοδα από τις υπηρεσίες περιαγωγής που θα εισέπραταν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι τους εννέα μήνες του 2020 θα χαθούν, με τις απώλειες να υπολογίζονται στα 25 δισ. δολάρια.

Για να υπολογίσει τον αντίκτυπο του Coronavirus στη διεθνή βιομηχανία ταξιδιών η εταιρεία εξέτασε δύο πιθανά σενάρια: ένα κακό κι ένα μέτριο σενάριο, αποκλείοντας το καλό σενάριο από το χάρτη των επιπτώσεων.

Στην πρώτη περίπτωση, στο σενάριο δηλαδή υψηλού αντίκτυπου και στη βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών, η εταιρεία εκτιμά ότι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και η μειωμένη ζήτηση για ταξίδια θα διαρκέσει εννέα περίπου μήνες . Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν πτήσεις 650 εκατ. επιβατών και πλέον, περίπου δηλαδή το 80% των εκτιμώμενων ταξιδιωτών, στην προ-κορονοϊού εποχή.

Περιορίζονται οι συνολικές απώλειες στον κλάδο

Σύμφωνα με τα έσοδα που καταγράφουν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι παγκοσμίως από την περιαγωγή, η έρευνα εκτιμά πως οι απώλειες σε αυτό το σενάριο θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 25 δισ. δολάρια στο εννιάμηνο, με τα 12 δισ. δολάρια να χάνονται μόνο κατά τους τρεις μήνες του καλοκαιριού, όπου τα διεθνή ταξίδια ήταν παραδοσιακά πολυάριθμα. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι τα έσοδα από την παγκόσμια περιαγωγή αντιπροσωπεύουν μόνο το 6% των συνολικών εσόδων, περιορίζοντας τις συνολικές απώλειες στον κλάδο.

Δεδομένης της φύσης της διεθνούς ταξιδιωτικής βιομηχανίας, η έρευνα προβλέπει ότι δεν υπάρχουν για τους φορείς εκμετάλλευσης διαθέσιμες στρατηγικές για την άμβλυνση αυτής της απώλειας. Υπηρεσίες, όπως οι εικονικές διασκέψεις, θα προσφέρουν μεν στις επιχειρήσεις εναλλακτική λύση στα διεθνή ταξίδια, αλλά δεν θα προσφέρουν κανένα όφελος στους φορείς εκμετάλλευσης.

Το αισιόδοξο σενάριο, σύμφωνα με την έρευνα, είναι πως όταν επέλθει η κανονικότητα, τα ταξίδια που ακυρώθηκαν λόγω κορονοϊού θα επαναπρογραμματιστούν, γεγονός που αναμένεται να περιορίσει δυνητικά τις απώλειες .

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider