Τα app που «τερμάτισαν» πρώτα στην Εφαρμογιάδα#5

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα app που «τερμάτισαν» πρώτα στην Εφαρμογιάδα#5

Τόσο πρωτότυπες όσο και χρηστικές ήταν οι εφαρμογές που παρουσιάστηκαν στο κοινό του BIOS, την Τετάρτη 22 Ιουνίου στο πλαίσιο της πέμπτης κατά σειρά Εφαρμογιάδας που διοργανώθηκε από τις εταιρείες AETNA και SKYWALKER. Σύμφωνα μάλιστα με τους διοργανωτές ο εν λόγω διαγωνισμός ήταν ο καλύτερος μέχρι στιγμής, αφού όλες οι εφαρμογές ήταν ενδιαφέρουσες αλλά και αξιόλογες.

Ανάμεσά τους, βέβαια, τρεις ήταν αυτές που κέρδισαν εκτός από τις εντυπώσεις και την υποστήριξη του κοινού, τερματίζοντας πρώτες στον τεχνολογικό αυτό «αγώνα δρόμου».

Το κοινό στην Εφαρμογιάδα#5 ξεχώρισε τις εφαρμογές: ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ της ομάδας ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, LIVART του Μηνά – Μάριου Κόντη και FIND MY FRIENDS του Δημήτρη Θεοδωρόπουλου.

ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Με σύνθημα «μειώνουμε την APPόσταση... φέρνουμε κοντά την ζωή!» τα μέλη που παρακολουθούν τη φάση της Κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, μέσα από τη δική τους προσπάθεια και τον δικό τους αγώνα παρουσίασαν την πρώτη ελληνική εφαρμογή σχετική με προγράμματα απεξάρτησης για κινητά τηλέφωνα και κατάφεραν να κερδίσουν την αμέριστη υποστήριξη του κοινού και φυσικά την πρώτη θέση στην Εφαρμογιάδα#5.

LIVART

Μια ακόμα εφαρμογή που κέρδισε τις εντυπώσεις και την «χρηματοδότηση», ήταν αυτή του Μηνά Μάριου Κόντη, ενός μαθητή ακόμα, ο οποίος παρουσίασε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα περιήγησης σε μουσεία, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που ενσωμάτωσε στην εφαρμογή του εκτός από τις πληροφορίες για τον ζωγράφο και το μουσείο, ήταν, πως με την χρήση διαφόρων εξελιγμένων τεχνολογιών, έκανε τον πίνακα να ζωντανεύει μέσα από την οθόνη, καταφέρνοντας έτσι να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον κάθε εικονικού περιηγητή.

FIND MY FRIENDS

Η τρίτη εφαρμογή που κέρδισε την ψήφο του κοινού ήταν το FIND MY FRIENDS του Δημήτρη Θεοδωρόπουλου, το οποίο βοηθά τους χρήστες να εντοπίζουν εύκολα τους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς τους μέσω το κινητού τους. Εγκαθιστώντας κανείς το app καλεί τους φίλους του στο κοινωνικό δίκτυο και μόλις εκείνοι αποδεχτούν την πρόσκλησή του μπορεί να ακολουθεί τη θέση τους. Με αυτό τον τρόπο το Find My Friends υπόσχεται στους χρήστες να βρίσκουν εύκολα την τοποθεσία ενός φίλου που φτάνει, για παράδειγμα, στο αεροδρόμιο ή κι ενός παιδιού που επιστρέφει από το σχολείο.

Τους 9 συμμετέχοντες συμπλήρωσαν οι δημιουργοί Μάριος Βλάχος με την εφαρμογή MY PASSWORD MANAGER, Δημοσθένης Μιχαηλίδης με την εφαρμογή BLINDFOLD CHESS TRAINING, Σάββας Στοκίδης με την εφαρμογή THE PROFESSIONAL BARTENDER'S SUITE, Νικόλαος Δαμηλάκης με την εφαρμογή ORDERPOKE, Θέμης Δρακωνάκης με την εφαρμογή SELFIT και Χριστόφορος Ασλάνωβ με την εφαρμογή VR PC.

Βέβαια η συγκεκριμένη εφαρμογιάδα είχε και δύο ακόμα ξεχωριστά στοιχεία: τη συμμετοχή τριών διαγωνιζόμενων μέσω τηλεπαρουσίασης (BLINDFOLD CHESS TRAINING, LIVART και FIND MY FRIENDS) και τη συμμετοχή της Βασιλικής – Μαρίας Μπουσιώτη, εκτός διαγωνιστικού τμήματος, που παρουσίασε την ιδέα της εφαρμογής της, χωρίς να την έχει υλοποιήσει.

Οι νικητές του διαγωνισμού κέρδισαν δώρα από την εταιρεία Interlei και από το Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider