Γιατί οι αντλίες θερμότητας Inventor αποτελούν την πιο ολοκληρωμένη λύση για την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί οι αντλίες θερμότητας Inventor αποτελούν την πιο ολοκληρωμένη λύση για την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σας
Εάν θέλετε μια λύση φιλική προς το περιβάλλον, αλλά και την τσέπη σας τότε δεν έχετε παρά να επιλέξετε την αντλία θερμότητας.

Η αναζήτηση τρόπου θέρμανσης είναι σημαντικό ζήτημα που μονοπωλεί το ενδιαφέρον κάθε σπιτιού. Οι περισσότεροι ψάχνουν τρόπους για τη σωστή θέρμανση και ψύξη του σπιτιού τους, ελαχιστοποιώντας το κόστος χωρίς να μειώνεται η απόδοση. Η αλήθεια είναι πως σε αυτή την περίπτωση ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε τη λύση μιας αντλίας θερμότητας.

Ουσιαστικά, μια αντλία θερμότητας είναι ένα σύστημα που, όπως υποδεικνύει και το όνομά της, αντλεί τη θερμότητα από το εξωτερικό περιβάλλον και τη μεταφέρει εντός της κατοικίας. Η αρχή λειτουργίας της είναι παρόμοια, αλλά αντίστροφη, από αυτή ενός ψυγείου. Η αντλία θερμότητας απορροφά θερμότητα από τον αέρα του περιβάλλοντος και μέσω του ψυκτικού κυκλώματος μπορεί να την μεταφέρει στο εσωτερικό του σπιτιού ή να θερμάνει το νερό χρήσης για τις ανάγκες σας.

Μια ολοκληρωμένη λύση για στο σπίτι

Οι αντλίες θερμότητας δεν παράγουν αλλά μεταφέρουν θερμότητα. Αυτό το χαρακτηριστικό τους, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα συστήματα θέρμανσης, προσφέρει τη μέγιστη οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας. Σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (2022) πρόκειται για το οικονομικότερο σύστημα θέρμανσης, επιτυγχάνοντας έως και 74,5% οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας συγκριτικά με άλλες πηγές θερμότητας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η διαδικασία λειτουργίας τους, μέσω της χρήσης της αεροθερμικής ενέργειας – από το εξωτερικό περιβάλλον- που θεωρείται ανανεώσιμη πηγή, κατατάσσει τις αντλίες θερμότητας στις πλέον ενεργειακά αποδοτικές και φιλικές προς το περιβάλλον προτάσεις θέρμανσης. Μάλιστα, ειδικά στις αντλίες θερμότητας της Inventor το 66%-80% της θερμότητας που παράγεται προέρχεται από ανανεώσιμη πηγή (αεροθερμική ενέργεια). Επομένως, η μοντέρνα αυτή τεχνολογία ικανοποιεί τις απαιτήσεις για μείωση εκπομπών και την καθιστά ως την ιδανική και περιβαλλοντικά υπεύθυνη, εναλλακτική επιλογή συγκριτικά με την εγκατάσταση ενός συμβατικού συστήματος.

Όσο για την απόδοσή τους στις ακραίες θερμοκρασίες; Αυτό δεν θα πρέπει να σας ανησυχεί καθόλου μιας και προσφέρουν και απόδοση ακόμα και στους -25oC, ενώ έχουν υψηλή ενεργειακή κλάση Α+++.

Απόλυτος έλεγχος κάθε στιγμή

Αυτό που αναζητάμε όλοι επιστρέφοντας σπίτι μετά από μια κουραστική ημέρα είναι η άνεση και ευκολία. Με μια αντλία θερμότητας Inventor τα έχετε και τα δύο, καθώς προσφέρει γρήγορη παραγωγή ζεστού νερού, ενώ μέσω της έξυπνης λειτουργίας Wi-Fi που διαθέτει, δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες σε κάθε χώρο επιτρέποντάς σας να έχετε πλήρη έλεγχο απ’ όπου και αν βρίσκεστε, μέσω του smartphone σας, εξοικονομώντας ακόμη περισσότερη ενέργεια.

Και για όσους θέλουν να τα έχουν όλα προγραμματισμένα από πριν, η αντλία θερμότητας διαθέτει χειριστήριο με ελληνικό μενού για εύκολη διαχείριση της συσκευής και με σημαντικό αριθμό λειτουργιών, όπως ο εβδομαδιαίος Προγραμματισμός, η Λειτουργία ECO και η Λειτουργία Διακοπών.

Πλήθος επιλογών και εύκολη εγκατάσταση

Η Inventor διαθέτει πλήρη γκάμα σε αντλίες θερμότητας, οι οποίες διατίθενται σε δύο εκδόσεις, ενιαίου και διαιρούμενου τύπου με εσωτερική μονάδα επίτοιχη ή δαπέδου με ενσωματωμένο δοχείο ζεστού νερού και με πολλές εκδόσεις ώστε να επιλέξετε το σύστημα που ικανοποιεί τις ανάγκες της κατοικίας σας.

Η διαδικασία της εγκατάστασής της είναι εξαιρετικά απλή. Δεν απαιτείται εκσκαφή ή γεώτρηση όπως στα γεωθερμικά συστήματα. Η μονάδα τοποθετείται όπως ένα κλασικό κλιματιστικό, χωρίς να χρειάζεται λεβητοστάσιο, δεξαμενή για αποθήκευση καυσίμων, καμινάδα ή κάποιου είδους αερισμός. Το υδραυλικό μέρος (κυκλοφορητής, δοχείο διαστολής κλπ.) συμπεριλαμβάνεται στο σύστημα και έτσι η εγκατάσταση μπορεί να ολοκληρωθεί σε λίγες μόνο ώρες.

Ενεργειακή αναβάθμιση εξοικονομώντας χρήματα

Οι αντλίες θερμότητας Inventor πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και αποτελούν επιλέξιμη δαπάνη για τα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης Εξοικονομώ-Αυτονομώ και Εξοικονομώ 2021 που είναι σε εξέλιξη. Μάλιστα εμπίπτουν στις υψηλότερες κατηγορίες χρηματοδότησης (ισχύει και για μονάδες που εμπίπτουν στις κατηγορίες >14kW και >20kW).

Αν θέλετε, λοιπόν, να αναβαθμίσετε ενεργειακά το σπίτι σας, προσφέροντας στα αγαπημένα σας πρόσωπα και στον εαυτό σας μια αποδοτική, φιλική προς το περιβάλλον, αλλά και οικονομική λύση θέρμανσης και ψύξης, τότε δεν έχετε παρά να αναζητήσετε τις αντλίες θερμότητας Inventor. Είναι άμεσα διαθέσιμες, προσφέρουν αξιοπιστία και υποστήριξη πριν και μετά την πώληση, ενώ διαθέτουν και πιστοποίηση Keymark, η οποία εγγυάται πως τα προϊόντα έχουν ελεγχθεί και είναι εναρμονισμένα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας.

Όποιος ενδιαφέρεται για αντλίες θερμότητας Inventor, μπορεί να επικοινωνήσει με την εταιρεία συμπληρώνοντας τη φόρμα στη σελίδα: https://www.inventoraircondition.gr/antlies-thermotitas-split-monoblock

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider