Eικονική πραγματικότητα δια χειρός... Samsung

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eικονική πραγματικότητα δια χειρός... Samsung

Τι θα λέγατε αν από τον καναπέ του σπιτιού σας μπορούσατε στιγμιαία να ταξιδέψετε στους καταρράκτες του Νιαγάρα για να ρίξετε μια ματιά στο τοπίο γύρω σας ή να παρακολουθήσετε την συναυλία του Paul McCartney, στο διάσημο Candlestick Park του Σαν Φρανσίσκο, στις 14 Αυγούστου 2015; Όχι όμως μέσα από μια επίπεδη οθόνη αλλά από ένα βίντεο 360 μοιρών που θα σας έδειχνε τι συμβαίνει μπροστά σας, δίπλα σας ή ακόμα και πίσω σας...

Το άκρως εντυπωσιακό ενδεχόμενο γίνεται πλεόν εφικτό χάρη στο Gear VR και στην Gear 360 κάμερα –σας δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσετε το δικό σας περιεχόμενο 360 – τα αξεσουάρ δηάδή που μας σύστησε η Samsung Electronics Hellas κατά την επίσημη παρουσίαση των ναυαρχίδων της εταιρείας Samsung Galaxy S7 edge και S7 καθώς και του νέου Galaxy οικοσυστήματος της.

Ο σχεδιασμός του νέου μοντέλου της εταιρείας που έκανε το ντεμπούτο του στην έκθεση World Mobile Congress της Βαρκελώνη, δεν θα σας εντυπωσιάσει αφού δεν έχει αλλάξει και πολύ από το περσινό Galaxy S6 Edge. Η premium αίσθηση του design με γυαλί και μέταλλο έχει διατηρηθεί.

Τα χαρακτηριστικά του όμως όπως η κάρτα SD και η δυνατότητα αντίστασης στο νερό που επανήλθαν κατόπιν αιτήματος των χρηστών, καθώς και 5,5″ Quad HD οθόνη, η κάμερα 12MP και η μπαταρία των 3,600 mAh είναι μερικά από αυτά που κάνουν την διαφορά.

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του είναι η Quad HD Super AmoLed οθόνη του, την οποία η Samsung χαρακτηρίζει ως την καλύτερη της αγοράς. Επιπλέον, η βασική διαφορά είναι ότι το νέο Galaxy έχει μία κυρτή πλάτη, παρόμοια με εκείνη του Galaxy Note 5, η οποία δίνει μία πολύ διαφορετική αίσθηση, όταν ο χρήστης το κρατά στην παλάμη του.

Η δεύτερη καινοτομία είναι η συμβατότητά του νέου μοντέλου με το Gear VR, δηλαδή μια μάσκα εικονικής πραγματικότητας, σχεδιασμένη ειδικά για το Samsung Galaxy S7, καθώς με την Gear 360 κάμερα η οποία σας δίνει την ευκαιρία να γυρίσετε το δικό σας περιεχόμενο 360 μοιρών. Άλλωστε όπως είχε επισημάνει κι ο επικεφαλής του Facebook, Marc Zuckenberg, κατά την παρουσίαση των VR στην Βαρκελώνη, η εικονική πραγματικότητα είναι η επόμενη υπολογιστική πλατφόρμα, η οποία ήδη συγκεντρώνει 1 εκατ. video εικονικής πραγματικότητας...

Καινούργιο και χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι και το always on display, το οποίο σας επιτρέπει να ελέγχετε τις ειδοποιήσεις σας, χωρίς να ξυπνάτε τη συσκευή σας, με αποτέλεσμα να εξοικονομείτε μπαταρία.

Σημαντική, φαίνεται να είναι και η βελτίωση της κάμερας του Samsung Galaxy S7, σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, ιδιαίτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Παρόλο που η εταιρεία αποφάσισε να μειώσει τα megapixel, μεγάλωσε το μέγεθος των pixel με αποτέλεσμα ο αισθητήρας να συλλαμβάνει περισσότερο φως. Επιπρόσθετα με τον μεγαλύτερο φακό στα f/1.7 η συσκευή μπορεί να συλλάβει 95% περισσότερο φως από το Galaxy S6. Η τεχνολογία Dual Pixel βοηθάει επίσης στην ταχύτατη εστίαση της κάμερας. Τέλος το S7 Edge υιοθετεί και στην μπροστινή κάμερα διάφραγμα f/1.7.

Τα δύο νέα μοντέλα της εταιρίας θα κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα σε 60 χώρες στις 11 Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας και θα είναι διαθέσιμα στην έκδοση των 32GB σε μαύρο, χρυσό και λευκό χρώμα. Οι προ-παραγγελίες έχουν ανοίξει από τις 23 Φεβρουαρίου και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η ζήτηση για το Samsung Galaxy S7 edge είναι μεγαλύτερη, όπως συνέβη και την προηγούμενη χρονιά με το Samsung Galaxy S6 edge, μόνο που φέτος η εταιρεία φαίνεται πως έχει αυξήσει την παραγωγή. Το report που έρχεται από τη Ρωσία, αλλά αφορά σε 60 αγορές που ξεκίνησαν οι προ-παραγγελίες, αναφέρει ότι το 64% των παραγγελιών στη χώρα αφορούν στο S7 edge και το υπόλοιπο 36% για το απλό S7.

Όπως δήλωσε άλλωστε ο κ. Άρης Παρασκευόπουλος, επικεφαλής του τμήματος τηλεφωνίας της Samsung Electronics Hellas «η εταιρεία έχει διευρύνει την γκάμα των προϊόντων, του περιεχομένου και των υπηρεσιών της, ώστε να παρέχονται περισσότερες δυνατότητες και καλύτερες εμπειρίες μέσω του «οικοσυστήματος» Galaxy.

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε καινοτομία, που προσθέτει αξία στη ζωή μας και την κάνει ακόμα καλύτερη. Έχουμε διευρύνει τη γκάμα των προϊόντων, του περιεχομένου και των υπηρεσιών μας, έτσι ώστε να παρέχουμε ακόμα περισσότερες δυνατότητες και καλύτερες εμπειρίες μέσω του οικοσυστήματος Galaxy»

«Με τα Samsung Galaxy S7 edge, S7 και το νέο οικοσύστημα παρουσιάζουμε μία νέα οπτική, επιτρέποντας στον καταναλωτή να φτιάξει ο ίδιος περιεχόμενο για τη συσκευή του. Τα νέα smartphones ξεχωρίζουν χάρη στην πρώτη στον κόσμο dual-pixel κάμερα, που έχει εξαιρετικές επιδόσεις ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και τις λειτουργίες gaming που προσφέρουν απρόσκοπτη ψυχαγωγία».

Οι πρώτες ενδείξεις μαρτυρούν μια επιτυχημένη πορεία, γεγονός αναμενόμενο αφού όπως διευκρίνισε ο κ. Παρασκευόπουλος η εταιρεία βάσισε την ανανέωση στις τάσεις που έχουν διαμορφωθεί σχετικά με την χρήση κινητών τηλεφώνων.

Σύμφωνα με αυτές παρατηρείται μια ολοένα αυξανόμενη προτίμηση των χρηστών σε smartphones με μεγάλη οθόνη. Σε έρευνα που πραγματοποίησε η Samsung το 2015 στην Ελλάδα, τo 99% των νοικοκυριών έχει στην κατοχή του ένα τουλάχιστον κινητό τηλέφωνο, με την πλειονότητα να το χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση για να έχει πρόσβαση σε email (96%), μηχανές αναζήτησης (87%) αλλά και sites κοινωνικής δικτύωσης (87%).

Επιπλέον, ενώ το 2014 το 29,2% των καταναλωτών προτίμησε κινητό τηλέφωνο με οθόνη 4 ιντσών και μόλις το 8,6% προτίμησε κινητό με οθόνη 5 ιντσών, ένα χρόνο αργότερα οι καταναλωτές που προτίμησαν οθόνη 4 ιντσών μειώθηκαν σχεδόν στο μισό (15,3%), ενώ οι καταναλωτές που προτίμησαν μεγαλύτερη οθόνη (5’’) για το κινητό τους σχεδόν τετραπλασιάστηκαν (30%).

Όσον αφορά στο gaming ποσοστό 41% των κατόχων smartphones χρησιμοποιεί το κινητό του του σε εβδομαδιαία βάση για gaming ή εφαρμογές για ψυχαγωγία, καταναλώνοντας τουλάχιστον 1 ώρα την ημέρα.

Όπως ανακοινώθηκε όμως τα κινητά τηλέφωνα δεν θα αποτελούν τη μοναδική υπηρεσία της εταιρείας. Η Samsung Electronics Hellas ανακοίνωσε πως εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών που προσφέρει για κινητά τηλέφωνα στους καταναλωτές και προχωρά στη μετατροπή 12 επίσημων επισκευαστικών κέντρων της Samsung στην Ελλάδα, καθώς και ενός επισκευαστικού κέντρου στην Κύπρο σε κέντρα εξυπηρέτησης πελατών, στις υπηρεσίες των οποίων θα περιλαμβάνεται μέχρι και η επίδειξη των προϊόντων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider