30 μνηστήρες για την εξαγορά της Germania

Viber Whatsapp Μοιράσου το
30 μνηστήρες για την εξαγορά της Germania
Πάνω από δέκα «μνηστήρες» έχουν ήδη υπογράψει εμπιστευτική συμφωνία για να επιθεωρήσουν τα βιβλία της αεροπορικής.

Πολλοί φαίνεται πως είναι οι ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά της προσφάτως χρεοκοπημένης αεροπορικής εταιρείας Germania. Σύμφωνα μάλιστα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ο αριθμός φτάνει αισίως τους 30.

Σύμφωνα με τον προσωρινό διαχειριστή αφερεγγυότητα της Germania, Rüdiger Wienberg, περισσότεροι από δέκα «μνηστήρες» έχουν ήδη υπογράψει εμπιστευτική συμφωνία για να επιθεωρήσουν τα βιβλία της αεροπορικής. Πρόκειται κυρίως για στρατηγικούς επενδυτές, δηλαδή για εταιρείες από την αεροπορική βιομηχανία, σύμφωνα με τον κ. Wienberg.

Η διάσωση του αερομεταφορέα σύμφωνα με τον διαχειριστή αφερεγγυότητας, θα συνοδευτεί από αναδιάρθρωση της εταιρείας, δηλαδή μείωση του μεγέθους της με κατάργηση κάποιων διαδρομών και έμφαση σε άλλες πιο κεδροφόρες. Παράγοντες της αγοράς μάλιστα, από όταν κυκλοφόρησε η είδηση της πτώχευσης, συνομολογούσαν ότι δεν ήταν όλες οι διαδρομές της ζημιογόνες.

Προϋπόθεση βέβαια για τα παραπάνω είναι η αεροπορική εταιρεία να διατηρηθεί λειτουργική, δηλαδή να διατηρεί λειτουργικά αεροσκάφη ακολουθώντας τις απαραίτητες υπηρεσίες συντήρησης αλλά και πληρώματα.

«Σε περίπτωση επενδυτικής λύσης, η εταιρεία θα μπορέσει να ξεκινήσει τις πτήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα» διευκρίνισε ο κ. Wienberg διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο χρόνος πιέζει

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία χαμηλού κόστους, με 37 αεροσκάφη στον στόλο της και έδρα το Βερολίνο, κήρυξε αιφνιδίως πτώχευση στις αρχές του μήνα - συγκεκριμένα στις 4 Φεβρουαρίου - ακυρώνοντας όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις της κι αφήνοντας στον αέρα αμέτρητους επιβάτες αλλά και 1700 εργαζόμενους σε αυτή. Στην περίπτωση της Ελλάδας υπολογίζεται ότι είχαν προγραμματιστεί 380 χιλ. θέσεις με την Germania για την φετινή σεζόν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider