Συσφίγγει σχέσεις με την Ιαπωνία ο Γουόρεν Μπάφετ: άντλησε 1,9 δισ. δολ. από ομόλογα «Samurai»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συσφίγγει σχέσεις με την Ιαπωνία ο Γουόρεν Μπάφετ: άντλησε 1,9 δισ. δολ. από ομόλογα «Samurai»
Η συμφωνία ήταν η μεγαλύτερη πώληση ομολόγων στο ιαπωνικό νόμισμα για την εταιρεία τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με το Reuters.

Προς την Ιαπωνία στρέφει το επενδυτικό του ενδιαφέρον ο Γουόρεν Μπάφετ αφού η δική του Berkshire Hathaway συγκέντρωσε 281,8 δισ. γεν (1,9 δισ. δολάρια) από πώληση ομολόγων σε γεν, μια κίνηση που, σύμφωνα με αναλυτές, θέτει τις βάσεις για την αύξηση της έκθεσής της σε ιαπωνικά περιουσιακά στοιχεία.

Η συμφωνία ήταν η μεγαλύτερη προσφορά ομολόγων στο ιαπωνικό νόμισμα για την αμερικανική επενδυτική εταιρεία τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με το Reuters.

Η έκδοση των λεγόμενων ομολόγων «σαμουράι» σηματοδοτεί την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων του Μπάφετ με τις ιαπωνικές κεφαλαιαγορές μετά την αγορά μετοχικού κεφαλαίου στους πέντε κορυφαίους οίκους συναλλαγών της χώρας την τελευταία τετραετία.

Η Berkshire Hathaway ανέφερε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ότι τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τη συμφωνία θα χρησιμοποιηθούν για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει για πρώτη φορά ότι θα αγόραζε μερίδια σε οίκους συναλλαγών της Ιαπωνίας το 2020 με την πρόθεση να τα διατηρήσει μακροπρόθεσμα και να αυξήσει το μερίδιό της έως και το 9,9%. Έκτοτε, έχει αυξήσει το μερίδιό της στις 5 κορυφαίες εταιρείες συναλλαγών της Ιαπωνίας σε περίπου 9% στην καθεμία, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της τον Φεβρουάριο. Τον Απρίλιο, η Berkshire Hathaway πούλησε ομόλογα ύψους 263,3 δισ. γεν.

«Οι πωλήσεις ομολόγων σε γεν της Berkshire φέτος είναι οι μεγαλύτερες μέσα σε ένα χρόνο από τότε που άρχισε να πουλάει ομόλογα σε γεν και αυτό δείχνει τις προσδοκίες της για άνοδο των ιαπωνικών μετοχών», δήλωσε ο Takehiko Masuzawa, επικεφαλής συναλλαγών της Phillip Securities Japan.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: Αύξηση 66% στις πωλήσεις στην Κίνα τον Σεπτέμβριο - Ο καλύτερος μήνας του 2024

Deutsche Telekom: Σχεδιάζει επαναγορά μετοχών έως 2 δισ. ευρώ για το 2025

BMW: Πτώση 13% στις παγκόσμιες πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider