Στα 45 εκατ. λίρες η ζημιά της Nοrwegian από την καθήλωση των Boeing 737 Max

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 45 εκατ. λίρες η ζημιά της Nοrwegian από την καθήλωση των Boeing 737 Max
Βασική προτεραιότητά της αεροπορικής εταιρείας, σύμφωνα με τον Μπιορν Κιος, είναι η επιστροφή στην κερδοφορία μέσω μιας σειράς μέτρων.

Περί τα 45 εκατ. λίρες υπολογίζεται να κοστίσει η απαγόρευση πτήσεων αεροσκαφών τύπου Boeing 737 MAX 8 στην Norwegian airlines όπως προκύπτει από το γεγονός πως η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 133,5 εκατ. λιρών για το α' τρίμηνο του 2019 από την προσωρινή παγκόσμια απαγόρευση του αεροσκάφους Boeing 737 MAX.

Η Norwegian, έχει στον στόλο της 18 αεροσκάφη 737 MAX 8, ενώ έχει παραγγείλει και νέα αεροσκάφη του συγκεκριμένου τύπου με την παραγγελία να έχει παγώσει.

«Είχαμε κάποιες παραγωγικές συναντήσεις με τη Boeing, όπου συζητήσαμε το πώς μπορούμε να χειριστούμε τις δυσκολίες που προκαλεί η κατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Μπιορν Κιος, προσδιορίζοντας τις απώλειες από την συγκεκριμένη απαγόρευση στα 45 εκατ. λίρες.

Η αεροπορική εταιρεία είδε τα συνολικά έσοδα να αυξάνονται κατά 14% στα 8 δισ. κορώνες Νορβηγίας το πρώτο τρίμηνο του έτους, κυρίως λόγω της διηπειρωτικής ανάπτυξης και της αύξησης της κυκλοφορίας στα σκανδιναβικά σύνορα, ενώ το κόστος της, εξαιρουμένων των καυσίμων, μειώθηκε κατά 8%.

Ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 9% κατά το πρώτο τρίμηνο σε πάνω από οκτώ εκατομμύρια, τα αεροσκάφη πέταξαν με 81% πληρότητα και η ακρίβεια αυξήθηκε από 73% σε 81%.

Βασική προτεραιότητά της αεροπορικής εταιρείας, σύμφωνα με τον Μπιορν Κιος, είναι η επιστροφή στην κερδοφορία μέσω μιας σειράς μέτρων, όπως ένα εκτεταμένο πρόγραμμα μείωσης του κόστους, ένα αναθεωρημένο χαρτοφυλάκιο διαδρομών αλλά και πώληση αεροσκαφών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider