Διεύρυνση ζημιών το α΄ τρίμηνο για την Air France-KLM

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διεύρυνση ζημιών το α΄ τρίμηνο για την Air France-KLM
Οι πωλήσεις και η επιβατική κίνηση αυξήθηκε.

Την διεύρυνση των ζημιών για την Air France-KLM επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα του α΄τριμήνου με την αεροπορική εταιρεία ωστόσο να επιβεβαιώνει το guidance για το σύνολο του έτους.

Ειδικότερα, ο γαλλο-ολλανδικός κολοσσός ανακοίνωσε ζημιές 320 εκατ. ευρώ για το τελευταίο τρίμηνο από ζημιές 269 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα εξαιτίας του αυξημένου κόστους των καυσίμων αλλά και του αρνητικού αντίκτυπου που είχαν οι συναλλαγματικές διακυμάνσεις. Ωστόσο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 3,1% στα 5,99 δισ. ευρώ ενώ ανοδική πορεία ακολούθησε και η επιβατική κίνηση.

Παρόλα αυτά η εταιρεία επιβεβαίωσε τις προβλέψεις της για το 2019 οι οποίες προβλέπουν αύξηση του κόστους στα καύσιμα κατά 650 εκατ. ευρώ και κεφαλαιουχικές δαπάνες ύψους 3,2 δισ. ευρώ.

«Όπως αναμέναμε, το α' τρίμηνο είχε προκλήσεις για την αεροπορική βιομηχανία και την Air France-KLM, καθώς η σημαντική αύξηση της παραγωγικής ικανότητας σε περίοδο μη αιχμής οδήγησε σε πιέσεις στα έσοδα ανά μονάδα», σχολίασε ο CEO της Air France-KLM, Μπένζαμιν Σμιθ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider