Νέα τουριστική επένδυση της Εθνική Πανγαία και της Dimand στην Κρήτη

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα τουριστική επένδυση της Εθνική Πανγαία και της Dimand στην Κρήτη
Ένα σύνθετο τουριστικό συγκρότημα το οποίο ετοιμάζει στα Χανιά.

Μια νέα τουριστική επένδυση στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά δρομολογεί η Εθνική Πανγαία από κοινού με την εταιρεία ανάπτυξης Dimand. Σύμφωνα με πληροφορίες το ύψος της επένδυσης θα φτάσει εως και τα 50 εκατ. ευρώ και θα περιλαμβάνει τόσο ξενοδοχειακά συγκροτήματα όσο και κατοικίες.

Το σύνθετο τουριστικό συγκρότημα θα αναπτυχθεί σε δύο εκτάσεις που ξεπερνούν τα 11 στρέμματα της AEΠ Χανίων, η οποία βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία στα Χανιά. Για τον σκοπό αυτό η AEEAΠ, στα τέλη Μαΐου, εξαγόρασε το 40% των μετοχών της εταιρείας Alpha Επενδυτική Περιουσία Χανίων (ΑΕΠ Χανίων) έναντι τιμήματος 3,5 εκατ. ευρώ. Να υπενθυμίσουμε ότι το υπόλοιπο 60% της εταιρείας, που αποτελεί μέλος του τραπεζικού ομίλου Alpha, έχει περιέλθει στo κοινό σχήμα που έχει ιδρύσει η Dimand με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Να υπενθυμίσουμε ότι Εθνική Πανγαία και Dimand εγκαινίασαν πρόσφατα και το πρώτο Moxy hotel της Ελλάδας, στην Πάτρα, brand του αμερικανικού ομίλου Marriott. Φορέας επένδυσης, το κόστος της οποίας ανήλθε συνολικά στα 8 εκατ ευρώ, είναι η «DPN ΑΕ» σε μισθωμένο ακίνητο από την «Εθνική Πανγαία Α.Ε.Ε.Α.Π.» ενώ τo Project Management του έργου ανέλαβε η ελληνική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων «DIMAND ΑΕ» και το management του ξενοδοχείου η «CS Hospitality/Shaner Group», εγκεκριμένος operator της Marriott International.

Η Dimand μάλιστα σχεδιάζει να προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 150 εκατ. ευρώ στον ξενοδοχειακό και τουριστικό κλάδο το προσεχές διάστημα.

Στα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνεται σίγουρα η κατασκευή ενός ακόμη ξενοδοχείου Moxy, 200 δωματίων, στην Ομόνοια, στη θέση του Σαρόγλειου Μεγάρου, στην οδό Σταδίου 65. Την μίσθωση του κτηρίου, συνιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων με ποσοστά 62% και 38%, αντίστοιχα, που παρέμενε κλειστό, για πολλά χρόνια, ανέλαβε, ύστερα από διαγωνισμό η Dimand για χρονικό διάστημα 25 χρόνων. Όπως εκτιμούν τα στελέχη της εταιρείας το Moxy της Αθήνας, που θα αποτελεί επένδυση 18 εκατ. ευρώ, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2021. Στόχος ωστόσο είναι η δημιουργία περισσότερων ξενοδοχείων του ιδίου brand και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Εκτός από την Κρήτη η Dimand σχεδιάζει επενδύσεις στον τουρισμό σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη, καθώς και σε κάποια μεγάλα νησιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider