Grecotel: Δυναμική ανάπτυξη κι επενδύσεις 62 εκατ. ευρώ στην ελληνική περιφέρεια

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Grecotel: Δυναμική ανάπτυξη κι επενδύσεις 62 εκατ. ευρώ στην ελληνική περιφέρεια
Διευρύνει το επενδυτικό του πλάνο ο όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη - Grecotel.

Πάνω από 60 εκατ. ευρώ σε πολυτελείς υποδομές φιλοξενίας της ελληνικής περιφέρειας επένδυσε ο Όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη - Grecotel, την χρονιά 2018-2019, ενισχύοντας τις υποδομές που διατηρεί σε Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδο, Χαλκιδική και Πελοπόννησο.

Στόχος είναι όλα τα ανακαινισμένα ξενοδοχειακά συγκροτήματα «τρίτης γενιάς» του Ομίλου, να είναι εμπνευσμένα από τις πιο σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις, προσαρμοσμένες στο ιδιαίτερο τοπικό χρώμα, με το βλέμμα στραμμένο στα καταγάλανα νερά των προορισμών όπου και βρίσκονται τα συγκροτήματα.

Τα τελευταία 14 χρόνια ο όμιλος έχει επενδύσει πάνω από 475 εκατ. ευρώ σε νεόδμητες μονάδες, ανακαινίσεις, επεκτάσεις και αναβαθμίσεις υφιστάμενων ξενοδοχείων ενώ επενδύσεις αντίστοιχου ύψους προγραμματίζει και για την επόμενη χρονιά, όπως ανέφεραν τα στελέχη του στο insider.gr. Την περίοδο 2004-2018 πραγματοποίησε κύκλο εργασιών ύψους 2,25 δισ. ευρώ και κατέβαλε 340 εκατ. ευρώ σε φόρους, 280 εκατ. ευρώ εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία και 680 εκατ. ευρώ σε αμοιβές προσωπικού. Τέλος, συνέβαλε στις τοπικές οικονομίες με ποσό άνω των 1,7 δισ.ευρώ, κονδύλι (εξαιρουμένων των χρεώσεων των ξενοδοχείων του Ομίλου) προερχόμενο αμιγώς από τη δαπάνη των πελατών του στις περιοχές που έχουν έδρα οι μονάδες του.

Το ολοκληρωμένο επενδυτικό πρόγραμμα των 62 εκατ. περιλαμβάνει ριζικές ανακαινίσεις λανσάρισμα νέων ξενοδοχειακών προϊόντων καθώς και επεκτάσεις σε πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα όπως τα Corfu Imperial και Lux.Me Daphnila Bay στην Κέρκυρα, Pella Beach στην Χαλκιδική, Casa Marron (πρώην Lakopetra Beach) στην Αχαΐα, Lux.Me White Palace στο Ρέθυμνο και το Lux.Me Rhodos στο φερώνυμο νησί και φυσικά στο Riviera Olympia & Aqua Park.

«Σταθερά και μεθοδικά προχωράμε στην υλοποίηση της στρατηγικής μας για συνεχή αναβάθμιση των μονάδων του Ομίλου, όπως αυτή του Riviera Olympia & Aqua Park, ενός από τα ωραιότερα φυσικά θέρετρα της Μεσογείου, και στήριξη της πολυτελούς υποδομής φιλοξενίας στην ελληνική περιφέρεια που αποτελεί και την ναυαρχίδα του τουρισμού της χώρας» ανέφερε σχετικά με το επενδυτικό πρόγραμμα διαρκούς αναβάθμισης του Ομίλου και ειδικότερα αυτό του Riviera Olympia & Aqua Park, η Διευθύνουσα Σύμβουλος κα Μάρι Δασκαλαντωνάκη. Παράλληλα τόνισε ότι «οι αυξημένες απαιτήσεις της υψηλού επιπέδου πελατείας μας, επιβάλλουν γενναίες επενδυτικές κινήσεις οι οποίες παράλληλα οφείλουν να διατηρούν το ύφος, τις ιδρυτικές αξίες και παρακαταθήκες του Ομίλου. Ταυτόχρονα εξασφαλίζουμε value for money υπηρεσίες με επίκεντρο την ελληνική οικογένεια που επιθυμεί μοναδικές εμπειρίες για τις διακοπές της. Διαρκής στόχος μας είναι το πάντρεμα της πολυτελούς εμπειρίας με την αυθεντικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη ενός προορισμού».

Ο όμιλος Grecotel σε αριθμούς

grecotel

Ο όμιλος της Grecotel, στο τιμόνι του οποίου βρίσκεται ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης και συμπληρώνει φέτος τα 45 συναπτά έτη λειτουργίας του, διαχειρίζεται σήμερα 32 ξενοδοχειακές μονάδες σε Κρήτη, Κέρκυρα, Μύκονο, Ρόδο, Κω, Αθήνα, Σούνιο, Πελοπόννησο, Χαλκιδική, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη.

Οι 6.700 εργαζόμενοι που απασχολεί φροντίζουν τους 350.000 επισκέπτες που υποδέχονται τα ξενοδοχεία του ομίλου ετησίως και ο οποίοι πραγματοποιούν 2.052.000 διανυκτερεύσεις ετησίως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ICAP ο όμιλος βρίσκεται στην πρώτη θέση των ξενοδοχειακών ομίλων της χώρας, κατέχοντας το 4% της ελληνικής αγοράς. Λειτουργώντας 8 γραφεία πωλήσεων σε όλο τον κόσμο επιτυγχάνει να προσελκύει πελάτες από 170 χώρες και κάπως έτσι να αποτελεί τον μεγαλύτερο και σημαντικότερο εργοδότη της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, ενισχύοντας ταυτόχρονα, τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες.

Επιπλέον, ως πρωτοπόρος στην συνεχή αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας,η Grecotel ήταν η πρώτη που δημιούργησε το πρώτο πρόγραμμα προνομίων στον Τουρισμό (loyalty programme) σε πελάτες στην Ελλάδα, με το Privilege Club του Ομίλου να αριθμεί σήμερα πάνω από 540.000 μέλη.

Στην 45χρονη πορεία του ο όμιλος έχει τιμηθεί με χιλιάδες Διεθνή Βραβεία από Τουριστικούς Οργανισμούς, Τour Οperators και Διεθνείς Ενώσεις, για την ποιότητα των υπηρεσιών του, την συνεισφορά του στην αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και τις πρωτοβουλίες του για την διατήρηση της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας- ήδη από το 1992 δημιούργησε Τμήμα Περιβάλλοντος.

Καινοτόμος και στον τομέα της γαστρονομίας ο Όμιλος πρωτοστάτησε προσφέροντας εδώ και δεκαετίες Ελληνικό Πρωινό, εμπνευσμένο από παραδοσιακές τοπικές και ανά προορισμό συνταγές, καθώς και εναλλακτικά μενού με βιολογικά προϊόντα, στα εστιατόρια των ξενοδοχείων του. Επίσης υπήρξε πρωτοπόρος στη σύνδεση του ξενοδοχείου με την τοπική αγροτική παραγωγή παράγοντας μεγάλη ποικιλία αγροτικών προϊόντων σε ιδιόκτητη παραδοσιακή φάρμα στο Ρέθυμνο, τα οποία διατίθενται στα ξενοδοχεία του Ομίλου, στα Duty Free της χώρας, σε διεθνείς αγορές, καθώς και μέσω του e-shop AgrecoFarms. Εκτός από την παραδοσιακή φάρμα ο Όμιλος διαθέτει και το πολιτιστικό πάρκο Danilia Village στην Κέρκυρα, που συμπυκνώνει την αρχιτεκτονική και την ιστορία του κοσμοπολίτικου νησιού, ενώ ταυτόχρονα επιλέγεται ως ντεκόρ για μεγάλες διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές.

Ο πρόεδρος του Ομίλου, κος Νίκος Δασκαλαντωνάκης, προχώρησε το 2017 σε μια σημαντική πρωτοβουλία: τη σύσταση του φιλανθρωπικού και πολιτιστικού φορέα «Νίκος Δασκαλαντωνάκης – NDF», με σκοπό τη συστηματοποίηση και τη διεύρυνση της πολυετούς κοινωφελούς προσφοράς του, το «αντίδωρο», όπως ο ίδιος το ονομάζει, προς την κοινωνία, τόσο του ίδιου όσο και του Ομίλου. Οι τρεις πυλώνες δράσης του φορέα επιμερίζονται στη χορήγηση υποτροφιών σε νέους, με έμφαση κυρίως στον τουρισμό, στη στήριξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων που ενισχύουν τη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο πολιτιστικό και τουριστικό χάρτη, όπως η ανασκαφή και το Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας και η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό στη βάση της βιώσιμης ανάπτυξης και της αειφορίας.



Riviera Olympia & Aqua Park

grecotel

Ειδικότερα στην περίπτωση του Riviera Olympia & Aqua Park, η επένδυση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της υψηλών απαιτήσεων πελατείας του, καθώς και στις ταχύτατα εξελισσόμενες προδιαγραφές του τουρισμού πολυτελείας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Το πολυβραβευμένο πρώτο mega resort της Ελλάδας, το Riviera Olympia & Aqua Park που δεσπόζει στα δυτικά της Πελοποννήσου σε έκταση 1.900 στρεμμάτων, ανανεώνεται διαρκώς με στόχο να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία διακοπών αλλά και να καλύψει με νέες υποδομές και εμπλουτισμένο προϊόν τις διαρκώς μεταβαλλόμενες τάσεις της αγοράς.

Υπογραμμίζεται ότι η συνολική δαπάνη δημιουργίας και αναβάθμισης στο Riviera Olympia & Aqua Park στην Κυλλήνη, που φέτος συμπληρώνει 15 έτη λειτουργίας, αγγίζει το ποσό των 103 εκατ. ευρώ. Κατά την φετινή αναβάθμιση ανεγέρθησαν 5 νέα θεματικά εστιατόρια, δημιουργήθηκαν νέες εμπειρίες στις εμβαδού 4.400 τ.μ. πισίνες αλλά και στην 2 χλμ. αμμώδη παραλία του συγκροτήματος.

grecotel

Τα 4 ξενοδοχεία που συνθέτουν το συγκρότημα διαθέτουν 33 πολυτελείς βίλες με πισίνα, 26 σουίτες, 417 πολυτελή δωμάτια και 167 Bungalows. Ειδικότερα το Riviera Olympia & Aqua Park διαθέτει συνολικά 643 δωμάτια (1.623 κλίνες), 23 εστιατόρια (εκ των οποίων 5 καινούργια φέτος), το state-of-the-art 4.500 τ.μ. Spa και Κέντρο Θαλασσοθεραπείας (Elixir Thalassotherapy Center), το υπερσύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο δυναμικότητας 1.800 ατόμων, ενώ το μοναδικό προϊόν εμπλουτίζεται από το 20.000 τ.μ. φαντασμαγορικό υδροψυχαγωγικό πάρκο Aqua Park, που βρίσκεται εντός ενός Πάρκου Δραστηριοτήτων εμβαδού 40.000 τ.μ.

grecotel

Πιστό σε όσα το καθιέρωσαν ως τον πιο εμβληματικό seaside προορισμό για μικρούς και μεγάλους το Riviera Olympia & Aqua Park εντυπωσιάζει ιδιαίτερα τη φετινή σαιζόν εγκαινιάζοντας μοναδικά concepts που συνδυάζουν ιδανικά τις σύγχρονες τάσεις ευζωίας με την ελληνική ψυχή. Εδώ το greeκ chic στοιχείο κυριαρχεί και το αποτέλεσμα συναρπάζει με ολοκαίνουρια εστιατόρια, συγκλονιστικές βίλες στο Ιόνιο, εντυπωσιακά σαλόνια και μια πληθωρική εμπειρία στην πισίνα ή την παραλία.

grecotel

Grecotel: Δυναμική ανάπτυξη κι επενδύσεις 62 εκατ. ευρώ στην ελληνική περιφέρεια
Grecotel: Δυναμική ανάπτυξη κι επενδύσεις 62 εκατ. ευρώ στην ελληνική περιφέρεια
Grecotel: Δυναμική ανάπτυξη κι επενδύσεις 62 εκατ. ευρώ στην ελληνική περιφέρεια
Grecotel: Δυναμική ανάπτυξη κι επενδύσεις 62 εκατ. ευρώ στην ελληνική περιφέρεια
Grecotel: Δυναμική ανάπτυξη κι επενδύσεις 62 εκατ. ευρώ στην ελληνική περιφέρεια
Grecotel: Δυναμική ανάπτυξη κι επενδύσεις 62 εκατ. ευρώ στην ελληνική περιφέρεια
Grecotel: Δυναμική ανάπτυξη κι επενδύσεις 62 εκατ. ευρώ στην ελληνική περιφέρεια
Grecotel: Δυναμική ανάπτυξη κι επενδύσεις 62 εκατ. ευρώ στην ελληνική περιφέρεια

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider