Πότε και πώς θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πότε και πώς θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία
Το σχέδιο της κυβέρνησης για το «restart» στον τουρισμό.

Την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα προανήγγειλε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας παράλληλα και το χρονοδιάγραμμα για το «restart» στον τουρισμό.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας θα ανοίξουν τις πόρτες τους την 1η Ιουνίου. Ωστόσο η λειτουργία τους θα είναι υπό προϋποθέσεις, ειδικά την πρώτη περίοδο της επαναλειτουργίας τους και μπορεί να τροποποιηθεί ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, τα ξενοδοχεία εποχικής λειτουργίας, τα οποία περιλαμβάνονται στην 7η φάση του σχεδίου επιστροφής στην κανονικότητα, θα ανοίξουν στις αρχές Ιουλίου, αν δεν υπάρξει επιδείνωση της υγειονομικής κατάστασης εξαιτίας της πανδημίας.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων σε Βιομηχανία και Εμπόριο, κ. Νίκος Παπαθανάσης στα ξενοδοχεία θα πρέπει εργαζόμενοι να φορούν μάσκες και να χρησιμοποιούν γάντια μιας χρήσης και αντισηπτικό. Επιπλέον τα καταλύματα θα μπορούν να υποδεχτούν ορισμένο αριθμό πελατών ανάλογα με τα τετραγωνικά τους, 1 πελάτης ανά τρία τετραγωνικά μέτρα στους κοινόχρηστους χώρους. Όσο για τους χώρους εστίασης που περιλαμβάνονται εντός των καταλυμάτων, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι θα πρέπει να τηρείται ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών τουλάχιστον 2 μέτρα και ανά τραπέζι θα μπορούν να καθίσουν έως και 4 άτομα.

Από την 1η Ιουνίου και πάλι υπό προϋποθέσεις ξεκινά και η δραστηριότητα στον τομέα της Εστίασης, δηλαδή εστιατόρια και καφετέρειες. Ειδικότερα στην περίπτωση της Εστίασης όπως εξήγησε ο κ. Παπαθανάσης, αρχικά θα επιτραπεί η λειτουργία όσων διαθέτουν εξωτερικούς χώρους. Ακόμα και εκεί θα πρέπει να τηρείται ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των τραπεζιών και σε κάθε τραπέζι να κάθονται έως και 4 άτομα. Παράλληλα οι εργαζόμενοι θα πρέπει να φορούν γάντια και μάσκες και να χρησιμοποιούν αντισηπτικό.

Δείτε όλο το σχέδιο της κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση των μέτρων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider