Ξεκινούν δειλά, στις 18 Μαΐου, οι πτήσεις στην Τσεχία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκινούν δειλά, στις 18 Μαΐου, οι πτήσεις στην Τσεχία
Τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα χρησιμοποιηθούν κατά την επανεκκίνηση του πτητικού προγράμματος της αεροπορικής.

Στις 18 Μαΐου επανεκκινούν σταδιακά οι πτήσεις των Tσέχικων Aερογραμμών (CSA), επαναλαμβάνοντας αρχικά ένα μικρό τμήμα των επιχειρήσεών τους μετά από παύση έξι εβδομάδων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία, σε πρώτη φάση θα επαναφερθούν οι πτήσεις προς Άμστερνταμ, Φρανκφούρτη, Παρίσι και Στοκχόλμη ενώ στην δεύτερη φάση, η οποία έχει ορισθεί για τις 24 Μαΐου θα ανοίξει η διαδρομή προς το Κίεβο. Θα ακολουθήσουν η Οδησσός και το Βουκουρέστι στις 25 Μαΐου.

Όσον αφορά στα μέτρα προστασίας μετάδοσης του ιού, οι αερογραμμές ανακοίνωσαν πως η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική καθ΄όλη τη διάρκεια της πτήση, θα τηρείται απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των επιβατών ενώ η καμπίνα του αεροσκάφους θα απολυμαίνεται πριν και μετά από κάθε πτήση.

Να υπενθυμίσουμε ότι η επαναφορά των πτήσεων αποτελεί μείζον ζήτημα για τις αεροπορικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο, καθώς αυτές έχουν πληγεί σφρόδρα από την πανδημία του COVID-19. Μέχρι σήμερα η πλειονότητα των αεροσκαφών παραμένουν καθηλωμένα καθώς τα διεθνή ταξίδια έχουν περιοριστεί γι αυτό και οι αεροπορικές εταιρείες ζητούν οικονομική βοήθεια για να επιβιώσουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider