Έρευνα: Διπλάσιος κίνδυνος εκδήλωσης νόσου Πάρκινσον σε άτομα με άγχος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρευνα: Διπλάσιος κίνδυνος εκδήλωσης νόσου Πάρκινσον σε άτομα με άγχος
Ερευνητές εξέτασαν εάν υπάρχει σχέση μεταξύ του άγχους σε άτομα άνω των 50 ετών και της ενδεχόμενης διάγνωσης του Πάρκινσον.

Τουλάχιστον διπλάσιος φαίνεται πως είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης νόσου του Πάρκινσον σε άτομα που έχουν πολύ άγχος, συγκριτικά με εκείνα που δεν έχουν, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό British Journal of General Practice.

Στη μελέτη (από το University College London/ UCL), οι ερευνητές εξέτασαν εάν υπάρχει σχέση μεταξύ του νεοεμφανιζόμενου άγχους σε άτομα άνω των 50 ετών και της ενδεχόμενης διάγνωσης της νόσου του Πάρκινσον.

Συγκεκριμένα, η ομάδα χρησιμοποίησε δεδομένα πρωτοβάθμιας περίθαλψης του Ηνωμένου Βασιλείου για την περίοδο 2008-2018 και αξιολόγησε 109.435 ασθενείς που είχαν αναπτύξει άγχος, μετά την ηλικία των 50 ετών. Μετά, τους συνέκρινε με 878.256 συμμετέχοντες που δεν είχαν άγχος και παρακολούθησαν την παρουσία χαρακτηριστικών του Πάρκινσον (προβλήματα ύπνου, κατάθλιψη και διαταραχή της ισορροπίας), από την περίοδο της διάγνωσης του άγχους έως και ένα έτος πριν από την ημερομηνία διάγνωσης του Πάρκινσον.

Αυτό, τους βοήθησε να κατανοήσουν τον κίνδυνο κάθε ομάδας να αναπτύξει Πάρκινσον με την πάροδο του χρόνου και να εντοπίσουν τον παράγοντα κινδύνου τους.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισχυρή η σύνδεση μεταξύ υγειονομικής περίθαλψης και οικονομικής ανάπτυξης

Κέντρα Υγείας: Σε σταθερά επίπεδα ο αριθμός των δομών – Μειωμένο το προσωπικό

Διατροφή κατά της φλεγμονής: Ποια τρόφιμα να προτιμάτε και ποια να αποφεύγετε

gazzetta
gazzetta reader insider insider