Υδατάνθρακες: Μύθοι και αλήθειες για την κατανάλωσή τους

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Υδατάνθρακες: Μύθοι και αλήθειες για την κατανάλωσή τους
Οι υδατάνθρακες παρέχουν το «καύσιμο» που χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα για ενέργεια, τη γλυκόζη. Στην πραγματικότητα, το είδος και η ποιότητα των υδατανθράκων που καταναλώνει ένας άνθρωπος είναι πιο σημαντικά.

Οι υδατάνθρακες παρέχουν το «καύσιμο» που χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα για ενέργεια, τη γλυκόζη. Ο εγκέφαλος, οι νεφροί, οι μύες και τα ερυθρά αιμοσφαίρια προτιμούν τη γλυκόζη ως πηγή ενέργειας, αλλά μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλες πηγές. Στην πραγματικότητα, το είδος και η ποιότητα των υδατανθράκων που καταναλώνει ένας άνθρωπος είναι πιο σημαντικά.

Πολλές δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες συνεχίζουν να διαφημίζονται ως πιο αποτελεσματικές για την απώλεια βάρους, παρόλο που οι Διατροφικές Οδηγίες συνιστούν στους ενήλικες να καταναλώνουν μεταξύ 45% και 65% των θερμίδων τους από πηγές υδατανθράκων για βέλτιστη υγεία. Αυτό είναι περίπου 1.000 θερμίδες από υδατάνθρακες ημερησίως για μια δίαιτα 2.000 θερμίδων.

Οι υδατάνθρακες δεν οδηγούν άμεσα σε αύξηση βάρους. Όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά παρέχουν ενέργεια στον οργανισμό. Γενικά, η υπερκατανάλωση οποιουδήποτε μακροθρεπτικού συστατικού σε παρατεταμένο χρονικό διάστημα οδηγεί σε αύξηση βάρους. Υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο στο πώς το σώμα σας ανταποκρίνεται στις επιπλέον θερμίδες.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Η έγκαιρη διάγνωση για τον καρκίνο του παχέος εντέρου ισοδυναμεί πρακτικά με πλήρη ίαση

Καρκίνος παχέος εντέρου: Πώς γίνεται το self test – Βήμα προς βήμα οι οδηγίες

Καρκίνος παχέος εντέρου: Δυναμικό το ενδιαφέρον για self test – Πόσα έχουν διατεθεί

gazzetta
gazzetta reader insider insider