Ταγιάνι: Μέχρι τις 18 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για το Brexit

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ταγιάνι: Μέχρι τις 18 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για το Brexit
Μέχρι τις 18 Απριλίου η διορία της Βρετανίας αν θέλει να πάρει μέρος στις Ευρωεκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.

Την 18η Απριλίου έθεσε ως τελική ημερομηνία για τη συμμετοχή του της Βρετανίας στις Ευρωεκλογές ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, στη παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Ενημέρωσα τους ηγέτες ότι όποια παράταση δοθεί δεν θα πρέπει να ξεπερνά τη 18η Απριλίου, τελευταία προθεσμία προκειμένου να μπορεί να συμμετάσχει το Ηνωμένο Βασίλειο στις ευρωεκλογές στις 23-26 Μαΐου».

Ο κ. Ταγιάνι δήλωσε επίσης ότι «όποια παράταση ξεπερνάει» την ημερομηνία διενέργειας ευρωεκλογών θα έχει «σοβαρές επιπτώσεις» και θα «νομικά προβλήματα».

Οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες συνεχίζουν να βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο ενόψει των συζητήσεων για μικρή παράταση του Brexit που ζήτησε με επιστολή της στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. Η Μέι έχει ζητήσει παράταση του Brexit ως τον Ιούνιο, με τους Ευρωπαίους να ετοιμάζουν να θέσουν σκληρούς όρους για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αποφασισμένη για συντεταγμένο Brexit η Ανγκελα Μέρκελ. Ξεκάθαρο σχεδιασμό από τη Βρετανία, ζητάει ο Μακρόν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider