Στα 1,30 δολάρια η στερλίνα με το βλέμμα στο βρετανικό κοινοβούλιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 1,30 δολάρια η στερλίνα με το βλέμμα στο βρετανικό κοινοβούλιο
Πριν το δημοψήφισμα του 2016, όπου νίκησαν οι υπέρμαχοι του Brexit, η στερλίνα διαπραγματευόταν κοντά στα 1,50 δολάρια.

Ανοδικά κινείται τη Δευτέρα η στερλίνα, με την προσοχή να στρέφεται στο βρετανικό κοινοβούλιο, καθώς αναμένεται να ψηφίσει σήμερα το νομοσχέδιο για τη συμφωνία του Brexit.

Ήδη η βρετανική κυβέρνηση έχει επιβεβαιώσει ότι θα φέρει σήμερα στη Βουλή των Κοινοτήτων τη συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit, ενώ δεν αποκλείεται να καταθέσει εκ νέου μία πρόταση για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας.

Μετά την αποτυχία του Σαββάτου, θεωρείται πιθανό ο Μπόρις Τζόνσον να ζητήσει να πραγματοποιηθεί ψηφοφορία με ένα καθαρό «ναι» ή «όχι» για τη συμφωνία στην οποία κατέληξε τις προηγούμενες μέρες με την ΕΕ.

Η στερλίνα ενισχύεται κατά 0,14% στα 1,299 δολάρια, μια ανάσα από τα 1,30 δολάρια, τα οποία λίγο νωρίτερα ξεπέρασε.

Την ίδια στιγμή, οι αναλυτές της Goldman Sachs μειώνουν στο 5%, από 10%, την πιθανότητα ενός άτακτου Brexit, παραμένοντας πιστοί στην πρόβλεψή τους πως η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου.

Από την πλευρά τους οι αναλυτές της Citi βλέπουν ως βασικό σενάριο, ένα Brexit με συμφωνία, όχι όμως στις 31 Οκτωβρίου, καθώς εκτιμούν ότι θα υπάρξει παράταση.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι πριν το δημοψήφισμα του 2016, όπου νίκησαν οι υπέρμαχοι του Brexit, η στερλίνα διαπραγματευόταν κοντά στα 1,50 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider