Χρηματιστήριο: Προβληματίζει η «μονομερής» κατάθεση του νομοσχεδίου για την πρώτη κατοικία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Προβληματίζει η «μονομερής» κατάθεση του νομοσχεδίου για την πρώτη κατοικία
Στο τέλος της συνεδρίασης μπήκαν αγοραστές και συνέβαλαν στο να κλείσει με θετικό πρόσημο το Χρηματιστήριο Αθηνών, την Τετάρτη.

Με επικράτηση των αγοραστών στο «νήμα», ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Τετάρτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών με το τζίρο να κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 715,47 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,14%. Ο τζίρος των συναλλαγών ανήλθε στα 44,4 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν ανοδικές ήταν 54, πτωτικές 50 μετοχές και αμετάβλητες 32.

Η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από έντονη νευρικότητα και αυξημένη μεταβλητότητα, γεγονός που εν πολλοίς συσχετίστηκε και με την ανακοίνωση της «μονομερούς» κατάθεσης την Παρασκευή του νομοσχεδίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας στη Βουλή.

Ωστόσο, στο τέλος της συνεδρίασης μπήκαν αγοραστές και συνέβαλαν στο να κλείσει με θετικό πρόσημο το Χρηματιστήριο.

Η Eurobank έκλεισε στα 0,6580 ευρώ με άνοδο 2,81%. Η Alpha Bank έκλεισε αμετάβλητη στα 1,31 ευρώ. Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 1,25 ευρώ με απώλειες 4,94%. Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 1,6460 ευρώ με απώλειες 2,08%.

Από τις μη τραπεζικές μετοχές η Grivalia έκλεισε στα 10,06 ευρώ με άνοδο 2,65%. Η Μυτιληναίος έκλεισε στα 9,12 ευρώ με άνοδο 2,7%.

Το ζητούμενο από τεχνικής άποψης είναι να διατηρηθεί το θετικό momentum και η αγορά να κινηθεί προς τις 745 μονάδες που αποτελούν την επόμενη ισχυρή τεχνική αντίσταση. Εάν αυτό δεν γίνει, τότε το Χρηματιστήριο θα βρεθεί σύντομα αντιμέτωπο με τις 690 μονάδες, από όπου διέρχεται ο κινητός μέσος όρος 200 ημερών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider