«Κατρακυλά» 6,5% η μετοχή της Maersk μετά το τέλος της απεργίας στα αμερικανικά λιμάνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κατρακυλά» 6,5% η μετοχή της Maersk μετά το τέλος της απεργίας στα αμερικανικά λιμάνια
Πτώση 6,5% σημειώνει η μετοχή της Maersk την Παρασκευή, καθώς οι ευρωπαϊκές ναυτιλιακές εταιρείες υποχώρησαν μετά την διευθέτηση της μεγαλύτερης απεργιακής κινητοποίησης του κλάδου εδώ και σχεδόν μισό αιώνα στα λιμάνια των ΗΠΑ.

Πτώση 6,5% σημειώνει η μετοχή της Maersk την Παρασκευή, καθώς οι ευρωπαϊκές ναυτιλιακές εταιρείες υποχώρησαν μετά την διευθέτηση της μεγαλύτερης απεργιακής κινητοποίησης του κλάδου εδώ και σχεδόν μισό αιώνα στα λιμάνια των ΗΠΑ.

Το σημαντικότερο συνδικάτο των λιμενεργατών των ΗΠΑ και η United States Maritime Alliance κατέληξαν την Πέμπτη σε προσωρινή συμφωνία για τους μισθούς και παρέτειναν την ισχύουσα σύμβασή τους έως τις 15 Ιανουαρίου, ώστε να δοθεί χρόνος για τη διαπραγμάτευση μιας νέας συμφωνίας.

Μια παρατεταμένη απεργία θα έδινε ώθηση στους Ευρωπαίους ναυλωτές να αναλάβουν μεγαλύτερο μερίδιο των παγκόσμιων απαιτήσεων της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η γερμανική Hapag Lloyd σημειώνει πτώση 13,45%. Η ελβετική εταιρεία logistics Kuehne + Nagel χάνει επίσης 1,48%.

Οι μετοχές των ασιατικών ναυτιλιακών εταιρειών υποχώρησαν επίσης μετά τη λήξη της απεργίας του συνδικάτου. Η Nippon Yusen της Ιαπωνίας και η Kawasaki Kisen να σημείωσαν πτώση κατά 9,41% και 9,74% αντίστοιχα. Η Pan Ocean της Νότιας Κορέας έχασε 5,41%, ενώ η HMM υποχώρησε κατά 4,95%. Η Yang Ming Marine της Ταϊβάν υποχώρησε κατά 9,08%.

Η συμφωνία της Πέμπτης έθεσε τέλος σε μια απεργία που είχε πνίξει τα λιμάνια της ανατολικής ακτής και της ακτής του Κόλπου των ΗΠΑ από την αρχή της εβδομάδας και απειλούσε τον εφοδιασμό των ΗΠΑ με φρούτα, φάρμακα και αυτοκίνητα, μεταξύ άλλων αγαθών.

Οι αμερικανικές αλυσίδες εφοδιασμού υπέστησαν σημαντικές διαταραχές ακόμη και κατά τη διάρκεια της σύντομης απεργίας, με αγαθά αξίας δισ. δολαρίων να έχουν αγκυροβολήσει σε υπεράκτιες περιοχές ενόψει της πολυάσχολης περιόδου των εορταστικών αγορών.

Η απεργία – η πρώτη εδώ και σχεδόν 50 χρόνια από το εργατικό συνδικάτο International Longshoremen’s Association – επηρέασε τη λειτουργία 14 λιμανιών και περιελάμβανε περίπου 50.000 από τα 85.000 μέλη του συνδικάτου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: «Άλμα» ως και 20 δολάρια για το πετρέλαιο αν χτυπηθεί η ιρανική παραγωγή

GReco Islands: Βιώσιμη Ανάπτυξη και Σύγχρονη Προοπτική για τα Νησιά του Μέλλοντος

Motor Oil: Εσφαλμένο και αστήρικτο το πρόστιμο της Επ. Ανταγωνισμού - Προσφεύγει στα δικαστήρια

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider