Χρηματιστήριο: Συναλλαγές πέριξ των 550 μονάδων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Συναλλαγές πέριξ των 550 μονάδων

Με ισχνή πτώση άνοιξε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να παρουσιάζονται για ακόμη μια συνεδρίαση επιφυλακτικοί αναμένοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών.

Η επενδυτική ψυχολογία επηρεάζεται και από τις δηλώσεις του Επίτροπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Pierre Moscovici ο οποίος μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα Le Monde συνέστησε «ψυχραιμία» στην ελληνική κυβέρνηση στο ζήτημα της μονομερούς νομοθέτησης, λέγοντας πως πρέπει να αποφευχθεί η επανάληψη του τραγικού σεναρίου του περασμένου έτους και οι αναφορές σε Grexit.

Από τραπεζικές μετοχές τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν η Eurobank (-1,27%) και η Alpha Bank (-0,58%) και ακολουθεί η Πειραιώς (-1,04%).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 552, 70 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,13%. Ανοδικά κινούνται 13 μετοχές, 20 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,25 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,01%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,49%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Q&R +6,67%, Παπουστάνης +3,78% και Ικτίνος+2,62%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:MIG -2,17%, ΕΥΔΑΠ -1,86% και Jumbo -1,74%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider