Τα νέα μέτρα βάρυναν το κλίμα στο Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα νέα μέτρα βάρυναν το κλίμα στο Χρηματιστήριο

Με πτώση άνοιξε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να παρουσιάζονται «μουδιασμένοι» από το αποτέλεσμα των επαφών της ελληνικής κυβέρνησης στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, από τις οποίες προέκυψε η ανάγκη πρόσθετων μέτρων 3 δισ. ευρώ και η μετάθεση της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους στο ορατό μέλλον.

Αν και οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων υποχωρούν, οι τιμές των μετοχών κινούνται νευρικά, καθώς οι επενδυτές δεν μπορούν να αποτιμήσουν τους πολιτικούς κινδύνους από τις εν λόγω εξελίξεις. Όλοι στρέφουν τα βλέμματα στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – θεσμών, αλλά πολύ περισσότερο στο Eurogroup της 22ας Απριλίου που θα καταδείξει το πόσο σύντομα θα κλείσει η αξιολόγηση.

Από τις τραπεζικές μετοχές τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Alpha Bank (-2,01%) και Εθνική (1,51%), με τους επενδυτές να προχωρούν σε κατοχύρωση μέρους των υψηλών κερδών της Παρασκευής.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 572, 86 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,33%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,25 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 18 μετοχές, 27 πτωτικά και 14 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,53% ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,93%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Εβροφάρμα +9,77%, Κλουκίνας-Λάππας +6,12% και Υγεία +6,04%.Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Καραμολέγκος -8,51%, Ευρωσύμβουλοι -1,98% και Σωληνουργεία Κορίνθου -1,88%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider