Σταθεροποιητικά κινείται το Χρηματιστήριο την Πέμπτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθεροποιητικά κινείται το Χρηματιστήριο την Πέμπτη

Σε μικρό εύρος διακύμανσης κινείται την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών με τις τραπεζικές μετοχές να εξακολουθούν να βρίσκονται υπό πίεση.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στη διαπραγμάτευση της Αθήνας με τους θεσμούς και στο EuroWorking Group της Δευτέρας που θα δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση των 10 δισ. ευρώ που σχετίζονται με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Δεν είναι τυχαίο πως η διαδικασία των βιβλίων προσφορών θα διαρκέσει για όλες τις τράπεζες μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, καθώς οι ξένοι επενδυτές θέλουν να γνωρίζουν το εάν τελικά η Ελλάδα θα λάβει εγκαίρως τα χρήματα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Μετά από μία ώρα συναλλαγών τις μεγαλύτερες απώλειες από τις τραπεζικές μετοχές καταγράφουν η Alpha Bank (-8,75%), η Εθνική Τράπεζα (-6%) και η Τράπεζα Πειραιώς (-2,22%), ενώ η μετοχή της Eurobank σημειώνει κέρδη (3,85%).

Σημειώνεται πως σε σημερινή έκθεση της η Goldman Sachs ανέφερε πως μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης οι τραπεζικές αποτιμήσεις θα είναι ιδιαίτερα ελκυστικές, καθώς οι μετοχές θα είναι διαπραγματεύσιμες με δείκτη ενσώματης λογιστικής αξίας από 0,3 έως 0,6 φορές.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 666,33 μονάδες σημειώνοντας ισχνή πτώση 0,23% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 6,41 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινούνται 24 σημειώνουν άνοδο, 31 κινούνται πτωτικά και 17 είναι αμετάβλητες.

Σε κάποιο βαθμό το ΧΑΑ εναρμονίζεται και με το πτωτικό κλίμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, τα οποία υποδέχθηκαν με επιφυλακτικότητα τις αναφορές του προέδρου της ΕΚΤ, Mario Draghi, ότι οι ενδείξεις μιας σταθερής ανάκαμψης του δομικού πληθωρισμού στην ευρωζώνη έχουν εξασθενίσει, κάτι που αφήνει ανοιχτή την πόρτα για περαιτέρω νομισματική χαλάρωση στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ το Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider