Χρηματιστήριο: Έκλεισε πάνω από τις 890 μονάδες, με «καύσιμο» από τις τράπεζες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Έκλεισε πάνω από τις 890 μονάδες, με «καύσιμο» από τις τράπεζες
Αν και εκδηλώθηκαν ρευστοποιήσεις σε δεικτοβαρείς μετοχές, ωστόσο το Χρηματιστήριο μπόρεσε να βγάλει αντίδραση στη διόρθωση. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 892,94 μονάδες με άνοδο 0,18%.

Διατήρησε στη συνεδρίαση της Πέμπτης τα επίπεδα των 890 μονάδων το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις τραπεζικές μετοχές να βγάζουν άμυνες.

Αν και εκδηλώθηκαν ρευστοποιήσεις σε δεικτοβαρείς μετοχές, ωστόσο το Χρηματιστήριο μπόρεσε να βγάλει αντίδραση στη διόρθωση.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 892,94 μονάδες με άνοδο 0,18%. Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 80,3 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διαπραγματεύθηκαν με άνοδο έκλεισαν 72 μετοχές, με πτώση 43 μετοχές και αμετάβλητες ήταν 34 μετοχές.

Βασικό χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν ότι η αγορά στηρίχθηκε σε εγχώριες δυνάμεις, καθώς λόγω της αργίας στην Wall Street οι εισαγόμενες εντολές ήταν περιορισμένες.

Στην αγορά ομολόγων το κλίμα παρέμεινε θετικό με τις αποδόσεις να παραμένουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Το δεκαετές ομόλογο σημείωσε απόδοση 2,036%, ενώ το πενταετές σημείωσε απόδοση 1,063%.

Με κέρδη έκλεισαν οι τραπεζικές μετοχές εν μέσω υποστηρικτικών αναφορών από οίκους. Σύμφωνα με έκθεση του οίκου Axia τα πρώτα θετικά σημάδια από τις μεταρρυθμίσεις της νέας κυβέρνησης η οποία αναμένεται να προχωρήσει σε πολιτικές φιλικές προς την ανάπτυξη, αναμένεται να αρχίσουν να τροφοδοτούνται στους ισολογισμούς των ελληνικών συστημικών τραπεζών το 2020.

Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 2,4750 ευρώ με άνοδο 2,70%. Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 3,19 ευρώ με άνοδο 2,24%. Η Eurobank έκλεισε στα 0,8920 ευρώ με άνοδο 2,06%. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,8070 ευρώ με άνοδο 0,39%.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές εφόσον και αύριο, Παρασκευή, η αγορά διατηρηθεί πάνω από τις 890 μονάδες θα δοθεί ένα πολύ δυνατό σήμα για υπέρβαση των 950 μονάδων βραχυπρόθεσμα, κάτι που θα ανοίξει το δρόμο για τις 1.000 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider