Με εβδομαδιαία κέρδη 3,01% «πάει» στην κάλπη το Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με εβδομαδιαία κέρδη 3,01% «πάει» στην κάλπη το Χρηματιστήριο
Από την αρχή του έτους το Χρηματιστήριο Αθηνών σημειώνει κέρδη 45,88%, ήτοι την καλύτερη επίδοση παγκοσμίως.

Με το δεξί ολοκλήρωσε την εβδομάδα προ των εκλογών το Χρηματιστήριο Αθηνών, καταγράφοντας αθροιστικά κέρδη 3,01%. Από την αρχή του έτους το Χρηματιστήριο Αθηνών σημειώνει κέρδη 45,88%, ήτοι την καλύτερη επίδοση παγκοσμίως.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε σήμερα με κέρδη 0,19% στις 894,66 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 97,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 38,3 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 1,22 εκατ. τεμάχια.

Στη σημερινή συνεδρίαση ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έλαβε βοήθεια από δεικτοβαρείς μετοχές και ειδικά από τραπεζικούς τίτλους. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,8450 ευρώ με άνοδο 2,10%. Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 3,24 ευρώ με άνοδο 1,57%. Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 2,48 ευρώ με άνοδο 0,20%. Η Eurobank έκλεισε στα 0,89 ευρώ με απώλειες 0,22%.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές αναφέρουν πως το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής μπορεί να λειτουργήσει με διττό τρόπο για την αγορά. Είτε να δώσει νέα ώθηση στο Χρηματιστήριο, είτε να δώσει την ευκαιρία κατοχύρωσης βραχυπροθέσμων κερδών.

Σύμφωνα με το Μάνο Χατζηδάκη, επικεφαλής ανάλυσης της ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ, τεχνικά ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται αντιμέτωπος με την ολοκλήρωση ενός μακροχρόνιου πυθμένα που είχε χαμηλό στις 600 μονάδες.

«Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται εκ νέου σε υπερτιμημένες ζώνες τιμών τόσο σε ημερήσια όσο και σε εβδομαδιαία διαγράμματα όμως η έξοδος από του από την κύρια ζώνη αντίστασης των 895 μονάδων δικαιολογεί την υπερβολή της... υπερβολής των ταλαντωτών (overshoot) προς την επόμενη αντίσταση των 950 μονάδων», ανέφερε σχετικά.

Κατά τον ίδιο, όλα δείχνουν ότι η επόμενη εβδομάδα θα έχει αρκετή δράση δεδομένης της πληθωρικής εικόνας που παρουσιάζουν πλέον οι περισσότερες τεχνικές ενδείξεις. «Σε αυτό το κλίμα αυξημένης μεταβλητότητας όπου τα γεγονότα θα κληθούν να μετρήσουν τις αποκλίσεις από τις προσδοκίες, δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί το νέο αφήγημα, η διαμόρφωση δηλαδή νέων προοπτικών και ροής γεγονότων που θα λειτουργήσει ανασταλτικά στην επικράτηση της κατοχύρωσης κερδών ενόψει της είδησης, στάση που είθισται να επικρατεί μετά από κάθε κομβικό γεγονός», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider