Διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο ελέω ΟΠΑΠ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο ελέω ΟΠΑΠ
Χρηματιστηριακοί αναλυτές αναφέρουν πως η SAZKA Group αποσκοπεί με την πρόταση της να αγοράσει σε φθηνότερη τιμή μετοχές του ΟΠΑΠ.

Η δημόσια πρόταση της SAZKA Group για τον ΟΠΑΠ επιδρά στην έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς ο τίτλος της εισηγμένης σημειώνει μεγάλη μεταβλητότητα.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 874,71 μονάδες σημειώνοντας ήπια πτώση 0,39%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 12,17 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 25 μετοχές, 36 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.

Σήμερα η μετοχή του ΟΠΑΠ σημείωσε αρχικά πτώση έως τα 9,590 ευρώ, αλλά πλέον ανακάμπτει σημαντικά και κινείται στην περιοχή 9,860 ευρώ.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές αναφέρουν πως η SAZKA Group αποσκοπεί με την πρόταση της να αγοράσει σε φθηνότερη τιμή μετοχές του ΟΠΑΠ, αξιοποιώντας με βέλτιστο τρόπο το μέρισμα χρήσης 2018, το οποίο θα λάβει σε μετρητά.

Από τους άλλους δεικτοβαρείς τίτλους τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ(-2,59%), της Alpha Bank(-2,50%), της Fourlis(-1,90%), της ΔΕΗ (-1,67%) και της Τιτάν (-1,11%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,33%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,27%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Χαϊδεμένος +8,24% και Audiovisual+3,77%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Κτήμα Λαζαρίδη -6,99% και Ιατρικό -3,83%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider