Στις 860 μονάδες το Χρηματιστήριο με «καύσιμο» το επταετές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 860 μονάδες το Χρηματιστήριο με «καύσιμο» το επταετές
Το Χρηματιστήριο διανύει μία περίοδο συσσώρευσης των τιμών ώστε να απορροφήσει τα μεγάλα κέρδη του πρώτου εξαμήνου (+45,5%).

Ήπια άνοδο καταγράφει στη συνεδρίαση της Τετάρτης το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ειδικότερα, στις 13:00 ο Γενικός Δείκτης διαπραγματεύεται στις 860,23 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,50%. Από τις μετοχές που διακινούνται 21 σημειώνουν κέρδη, 19 πτώση και 51 είναι αμετάβλητες.

Παρά το θετικό κλίμα που δημιούργησε χθες η επιτυχημένη έκδοση επταετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου, η εγχώρια αγορά μετοχών δείχνει να βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής. Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, το Χρηματιστήριο διανύει μία περίοδο συσσώρευσης των τιμών ώστε να απορροφήσει τα μεγάλα κέρδη του πρώτου εξαμήνου (+45,5%).

Για το λόγο αυτό και οι τελευταίες συνεδριάσεις χαρακτηρίζονται από έντονη μεταβλητότητα και νευρικότητα.

Στην αγορά ομολόγων το δεκαετές ομόλογο σημειώνει σήμερα απόδοση 2,26% και το πενταετές απόδοση 1,23%. Η Credit Suisse προχώρησε σε μία τεχνική ανάλυση σχετικά με την πορεία των ελληνικών δεκαετών ομολόγων σύμφωνα με την οποία μεγάλη (και ψυχολογική) αντίσταση παρατηρείται στην περιοχή του 2%-1,955%, ενώ η επόμενη αντίσταση εμφανίζεται στο 1,78% πριν από τη μακροπρόθεσμη αντίσταση στο 1,44%.

Στις τράπεζες, καταγράφονται ήπιες ανοδικές τάσεις, με χαμηλές όμως συναλλαγές, με την μεγαλύτερη άνοδο Εθνική (+1,34%) και Πειραιώς (+1,2%) και ακολουθούν Alpha Bank (+0,6%) και Eurobank (+0,3%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider