Σενάρια εκτίναξης του χρυσού ακόμη και στα 3.000 δολάρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σενάρια εκτίναξης του χρυσού ακόμη και στα 3.000 δολάρια
Τι προβλέπει για την επόμενη μέρα του πολύτιμου μετάλλου η Bank of America.

Σενάρια εκτίναξης του χρυσού έως και τα 3.000 δολάρια ανά ουγγιά προβλέπει η Bank of America, παρακολουθώντας στενά την πορεία του πολύτιμου μετάλλου στην εποχή της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως επισημαίνει η αμερικανική τράπεζα σε νέο της report, αποφάσισε να αυξήσει στα 3.000 δολάρια ανά ουγγιά την τιμή στόχο για τον χρυσό σε ορίζοντα 18 μηνών. Πρόκειται για άνοδο άνω του 50% από τις τρέχουσες τιμές του πολύτιμου μετάλλου.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η προηγούμενη τιμή στόχος της Bank of America για το χρυσό ήταν στα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά, ωστόσο πλέον αναθεωρήθηκε στα 3.000 δολάρια, καθώς οι αρχές ανά τον κόσμο λαμβάνουν πρωτοφανή μέτρα δημοσιονομικού και νομισματικού χαρακτήρα, με στόχο να περιοριστεί η ζημιά από την πανδημία του κορονοϊού.

«Όσο οι οικονομίες βυθίζονται στην ύφεση και οι ισολογισμοί των κεντρικών τραπεζών διπλασιάζονται, οι επενδυτές θα ψάχνουν χρυσό, αυτό είναι ξεκάθαρο», σημειώνουν οι αναλυτές της Bank of America, Michael Widmer και Francisco Blanch.

Να σημειωθεί εδώ ότι χθες Τρίτη ο χρυσός διαπραγματευόταν πέριξ των 1.678 δολαρίων ανά ουγγιά, μετρώντας κέρδη 11% από τις αρχές του έτους, ενώ το ιστορικό υψηλό για το πολύτιμο μέταλλο καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2011, όταν «έπιασε» τα 1.921,17 δολάρια ανά ουγγιά.

Τυχόν εμπόδια

Ωστόσο, όπως σπεύδουν να επισημάνουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, τυχόν ισχυροποίηση του δολαρίου, σε συνδυασμό με τον περιορισμό της αβεβαιότητας στις αγορές και τη μείωση της ζήτησης για κοσμήματα σε Ινδία και Κίνα, μπορούν να αναχαιτίσουν την άνοδο της τιμής του χρυσού.

«Η οικονομική κατάσταση δεν είναι καλή και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα», σπεύδει να επισημάνει η Bank of America.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider