Συνεχίζεται το ράλι κερδών στη Wall Street και τη Δευτέρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζεται το ράλι κερδών στη Wall Street και τη Δευτέρα
Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 1,04%, ο S&P 500 "κερδίζει" 0,42%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει οριακά κέρδη 0,04%.

Με θετικό πρόσημο κινούνται σήμερα Δευτέρα οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, ενισχύοντας τα κέρδη από το ράλι της Παρασκευής και τις προοπτικές επανεκκίνησης της οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει άνοδο 281,56 μονάδων ή 1,04%, με τον ευρύτερο S&P 500 να "κερδίζει" 13,47 μονάδες ή 0,42%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει οριακά κέρδη 3,62 μονάδων ή 0,04%.

Μεγάλο μέρος των σημερινών κερδών οφείλεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ για την απασχόληση στη χώρα.

Ειδικότερα η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 2,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας τον Μάιο έναντι προβλέψεων για απώλεια 7,5 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας. Τον Απρίλιο, πάνω από 20 εκατομμύρια Αμερικανοί είχαν χάσει τη δουλειά τους. Την ίδια στιγμή, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 13,3% από 14,7% προηγούμενως. Οι αναλυτές προέβλεπαν εκτίναξη της ανεργίας στο 19,5%

Σημειώνεται πως την Παρασκευή, ο Nasdaq έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό, για πρώτη φορά από τις 19 Φεβρουαρίου, ενώ ο S&P 500 βρισκόταν, πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, μόλις 1,1% χαμηλότερο του σημείου απ' όπου ξεκίνησε το 2020, καλύπτοντας μεγάλο μέρος των απωλειών που προκάλεσε η πανδημία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider